Göksun'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında temin edilen suluk dağıtımı programı düzenlendi.

Sıvat dağıtım töreninde konuşma yapan, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, ilk etapta dağıtılan sıvatların ilçemizde aciliyeti olan yerlere verildiğini ve bundan sonraki aşamada sıvatsız mera ve yaylak alan kalmaması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Göksun için hayvancılığın çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Ayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sağlamış olduğu destek ve imkânlarla hayvancılığın ilçede giderek geliştiği ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşımak için gereken çalışmaların yapıldığını belirtti.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç' ta konuşmasında, suyun öneminden bahsederek, dağıtılan suluklarla meralarda, yaylaklarda, kışlaklarda otlayan hayvanların hijyenik ortamda su ihtiyaçlarının karşılanacağını, hayvan yetiştiricilerinin işlerinin kolaylaştırılacağını bu sayede zamandan tasarruf sağlanacağını belirterek, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması sağlanmış olacak dedi. Kıraç ayrıca, ilk etapta 17 mahalleye dağıtılacak olan bu sıvatların bir başlangıç olduğunu, bundan sonra ihtiyaç olan diğer noktalara sıvat temini için gereken çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Ayrıca düzenlenen programda 2016 yılında, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü - İŞKUR-Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile İlçede istihdamın artırılması ve çiftçilerin bilinçlenmesi amacıyla açılan mantar kursunda başarılı olan kursiyerlere de belgeleri verildi.

Programa Göksun Kaymakamı Cengiz AYHAN, Göksun Belediye Başkan V. Oktay SAĞLAM, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ, Göksun Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ziraat Mühendisi Selim YAĞMUR, Kahramanmaraş Koyun Keçi Birliği Başkanı Vakkas KUZU, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi