Göksun Kaymakamlığı tarafından, ilçede gıda ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafların asgari hizmet ve hijyen standartlarını artırmaya yönelik olarak "Örnek Esnaf Projesi" başlatıldı.
Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede gıda ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafların hizmet ve hijyen standartlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.
İşletmelerin üretim ve servis noktasında uyması gereken bir takım yasal standartların olduğunu dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:
"Yoların kesişme noktasında olan ilçemizin serin havası ile yaylacılık açısından son derece elverişli olması nedeni ile yaz aylarında nüfusumuz hızla artmaktadır. İşletmelerimizin asgari hizmet ve hijyen standartlarında yasal olarak uymak zorunda olduğu bir takım zorunluluklar zaten var. Bunların yanında müşterilerine karşı da uymak zorunda oldukları bir takım zorunlulukları olduğuna inanıyorum. Özellikle servis sunumunda adabı muaşeret kuralları başta olmak üzere kişisel bakımlarından, giyim kuşamlarına ve portör muayenesine kadar bir çok konuda müşterilerine karşı sorumlukları var. Vatandaşımızın her işletmeye gönül rahatlığı ile gitmesini ve hizmet almasını arzu ediyoruz."
Proje kapsamında belirlenen standartların oluşturulan ekip tarafından ilçedeki esnaflara iletilmeye başlandığını belirten Pehlivan, şöyle devam etti: 
"İlçemizde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile sosyal tesis ve otellerde uyulması gereken asgari ve hijyenik şartlar oluşturduğumuz ekip tarafından esnafımız ziyaret edilerek hem anlatılıyor hem de yazılı olarak iletiliyor. Daha sonra düzenli olarak yapılacak olan denetimlerde işyerlerini her açıdan standart hale getiren esnaflarımız 'Örnek Esnaf' seçilerek belge verilecek, belirlenen şartlara uymayan esnaflarımız hakkında ise yasal işlem yapılacak."
Pehlivan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılacak kurs kapsamında esnaf ve çalışanlara başta adabı muaşeret kuralları olmak üzere, ürün ve hizmet sunumu, fiziki mekan düzenlemesi gibi konularda eğitim verileceğini sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi