Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, Göksun Halk Eğitimi Merkezi ve Göksun METEM işbirliği ile açılan meslek edindirme kurslarını bitiren kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Göksun Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Göksun İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, içinde yaşadığımız çağda 'Ne iş olsa yaparım' demenin aslında ben hiçbir iş yapamam anlamına geldiği ifade ederek, "Artık kendimizi bir konuda uzmanlaştırmamız, yetiştirmemiz gerekiyor. Ve bunu mesleki eğitim kurslarına katılmak suretiyle yasal geçerliliği olan belgelerle taçlandırmamız gerekiyor. Eğitimin her konuda olduğu gibi meslek edinme konusunda da çok önemli olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Eğitimli bir şekilde üretime dahil olduğumuz zaman gerek özel sektör, gerekse kamu kurumlarında veriminde aynı paralelde arttığını görüyoruz" dedi.
İşkur Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce ise yaptığı konuşmada, tüm dünyada ülkelerin gelişmişlik seviyesinin en önemli ölçütlerinden birinin işsizlik olduğunu belirterek, "İşsizlik tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizin de en temel sorunlarından biridir. 2023 vizyonu doğrultusunda hükümetimizin ve devletimizin hedefi TÜİK verilerine göre şuanda yüzde 8.5 olan işsizlik oranını yüzde S'e indirmektir. Bu oran yakalanamayacak bir rakam değildir" diye konuştu.
İşkur bünyesinde 'İş ve Meslek Danışmanı' uygulamasının başladığını anımsatan Yüce, 2012 yılı içerisinde Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 8 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini belirterek belge alanların hiç vakit kaybetmeden bu danışmanlarla irtibata geçerek kendileri için en uygun işi bulmalarını tavsiye etti.
Toplantının ardından, halı dokuma, aşçı çırağı, gaz altı kaynakçılığı ve elektrik tesisatçılığı kurslarını bitirenler kursiyerlere belgeleri verildi.
Editör: Haber Merkezi