Göksun’un Kanlıkavak Mahallesi’nde bundan 7 gün önce okuldan eve gidiyorum diye giden ve bir daha dönmeyen 16 yaşındaki Hüseyin Kavak, bulundu.
Göksun’da Kanlıkavak Çok Programlı Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Hüseyin Kavak okuldan eve gidiyorum diye bir araca binerek evden ayrıldı. İlk olarak Afşin ilçesine daha sonra ise Elbistan ilçesine giden Kavak, burada 7 gün boyunca bir işe girip çalıştı. Geceleri cami avlusunda yatan Kavak, burada kimliği belirlenemeyen kişilerce tartıştı. Elinden küçük bir yara alan Kavak, Elbistan Devlet Hastanesi’ne pansuman olmak için gitti. Devlet hastanesinde görev yapan polis memurları Hüseyin Kavak’ı yakalayarak ailesine teslim etti.
Evde bayram havası yaşandı
7 gündür kendisinden haber alınamayan Kavak’ın ailesi oğullarının bulunması haberini alınca evde bayram havası yaşandı.

Anneler gününün en güzel hediyesinin oğluna kavuşmak olduğunu söyleyen Anne Arzu Kavak, “Oğlum 1 haftadır kayıptı kendisinden haber alamıyorduk. Hüseyin’i bulanlardan ve bize getirenlerden Allah razı olsun. Herkes bu mutluluğu tatsın inşallah. Şuanda bizler çok sevinçliyiz. Abileri kurban kesti, yemekler yapıyoruz ve herkesi davet ediyoruz. Oğlumun bulunmasına herkes çok sevindi. İnşallah benim durumumda olan tüm anneler çocuklarına kavuşurlar. İnşallah o anneler, anneler gününden yavrularına kavuşurlar ve en güzel hediyeyi alırlar. Çünkü son zamanlarda çocuk kaybolma olayları çoğaldı. Ben oğluma kavuştum, inşallah diğer annelerimizde yavrularına kavuşur. “ dedi.
Abi Ali Kavak, emniyet güçlerine teşekkür ederek, “Öncelikle devletimizin jandarmasına, polisine çok teşekkür ediyorum. Kaybolan kardeşimizi bulmak için gece bizimle beraber çalıştılar. Şuanda kardeşimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Kardeş acısını kimseye yaşatmasın Allah. İnşallah diğer çocukları kaybolan ailelerde en kısa zamanda çocuklarına kavuşurlar.” diye konuştu.
Okuldan eve gidiyorum diye evden kaçtığın söyleyen Hüseyin Kavak, “Bir hafta önce Kanlıkavak’tan Elbistan’a gittim. Elbistan’a gider gitmez bir mağazada satış görevlisi olarak işe başladım. Gündüzleri mağazada çalıştım geceleri de camide kalıyordum. Gece sokakta gezerken iki kişi kolumu yaraladı ve hastaneye gitmek zorunda kaldım. Hastanede tedavi olurken polisler geldi ve beni teşhis ettiler. Tedavim tamamlandıktan sonra polisler beni aileme teslim etti. Ben evden kaçarak büyük bir hata yaptım. Şuanda ailemle birlikteyim ve çok mutluyum. Benim gibi evden kaçanlara sesleniyorum, hiç vakit kaybetmeden evlerine dönsünler. Çünkü en güzel yer annelerin yanıdır.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi