Ekipler hasatta dane kaybını en aza indirmek için kontrollerini sürdürüyor
 
Göksun İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, devam eden hububat hasadında olası dane kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla biçerdöveri kontrol altında tutuyor.
İlçe Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göksun genelinde yaklaşık 255 bin dekar alanda buğday ve arpa ekildiğini ve bu ürünlerin arazi şartları nedeniyle yaklaşık yüzde 35'nin biçerdöverle hasat edildiğini söyledi.
Dane kayıplarının ciddi ekonomik kayba neden olduğunu vurgulayan Kıraç, şunları kaydetti: "Çiftçilerimizin büyük emeklerle üretmiş olduğu ürünün tarlada kalmasını engellemek istiyoruz. Bu yılda sınırlarımız içerisinde hasat yapan biçerdöverler bakanlığın ilgili talimatları doğrultusunda teknik personelimiz tarafından kontrol ediliyor. Ekiplerimiz, hububat hasadı döneminde çiftçilerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığı gibi eksikliklerin olmaması için çaba gösteriyor."
Kıraç, yapılan kontrollerde olası bir dane kaybının önüne geçilerek hem üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almalarını, hem de ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Kaynak: AA
Editör: Haber Merkezi