AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Göksun karayolunda incelemelerde bulundu. Ramazanoğlu, "Cetvelle çizilmiş gibi bir yolu Kahramanmaraş'a kazandırıyoruz" dedi.
Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan aksın son bölümünü oluşturan Kahramanmaraş-Göksun karayolundaki çalışmaları yerinde gözlemleyen Ramazanoğlu, Karayolları Şube Şefi Ahmet Eskalen ve yüklenici firma şantiye şefi İnşaat Mühendisi Mustafa Karagöz'den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bünyesinde bulunan 7 viyadüğü, 5 tüneli, yüksek standardı ve 709 milyon TL'lik maliyeti ile dikkat çeken yolun, kent için büyük önem taşıdığını ifade eden Ramazanoğlu, bu yatırımın AK Parti'nin Kahramanmaraş'a verdiği değeri göstermesi açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.
Topoğrafik yapısının zorluğu nedeniyle büyük emek verilerek yapılan yolları "cetvelle çizilmiş" olarak nitelendiren Ramazanoğlu, şunları söyledi:
"Kahramanmaraş-Göksun ve Göksun'dan da il sınırına kadar olan bölgeyi adeta kilometre kilometre taradık. Şimdi buradaki 89 kilometrelik güzergahın tabiri caizse cetvelle çizilmiş gibi düz bir hatta dönüştürüldüğünü, tamamlandığında ortalama yüzde 4 eğimle virajsız bir otoyol kazandırdığımızı göreceğiz. Ayrıca bu otoyolun yalnız Kahramanmaraş için değil, Türkiye'deki ulaşım ihtiyaçları açısından da çok önemli bir görev ifa edeceğini bir kez daha yerinde gördük ve ikna olduk. Şu anda Türkiye'deki en büyük tüneller grubuna Kahramanmaraş sahip oldu. Yani 4 bin 850 metrelik yani yaklaşık 5 kilometrelik bir tüneller grubuna sahibiz. Dikkat ederseniz bugüne kadar ki en uzun tünelimiz Bolu Tüneli idi ve 3 kilometreye yakın bir uzunluğu (2900 m.) vardı. Şimdi birinciliği biz aldık. Bolu'daki dağlık coğrafyanın olağanüstü zorluğu nedeniyle 4 tane de viyadük yapılmıştı. Türkiye'deki tüm karayolu ağının en zor bölgesi olan Göksun yolunda ise, 7 tane viyadük yapılıyor, hatta belki 8. viyadük ihtiyacı bile olabilecek, ki değerlendirmeler halen sürüyor. Yapımı hızla devam eden dev viyadük ayaklarının büyüklüğünü, inşaat bitmeden hemşerilerimizin yerinde görmelerini tavsiye ederim. Gerçekten modern teknoloji harikası. Bunlar çeşitli uzunluklarda ve en uzunu 325 metre. Tabiri caizse bir dağın yamacından öbür dağın yamacına viyadükle geçiyorsun. Özetle, Kahramanmaraş dağlara meydan okuyor ve hem tünelde, hem viyadükte, hem de yol yatırımında rekor kırıyor. Yani cetvelle çizilmiş bir otoyol düşünün, Kayseri Çevre Yolundaki 3 kavşak 57 milyon TL,Ceyhan Köprüsü-Tekir arası 392 milyon TL ve Tekir-Göksun arası 260 milyon TL olmak üzere bu güzergahtaki yatırımın toplam maliyetinin de 709 milyon TL olduğunu düşünün. İşte böyle büyük bir yol yatırımı Kahramanmaraş'a kazandırılıyor."
Bu kadar zor, pahalı, ideal standartlarda ve yüksek hacimli bir yol yatırımının birkaç mega proje hariç, T.C. Karayolları tarihinde yapılmadığını dile getiren Ramazanoğlu, yolun stratejik önemini de anlattı. Kahramanmaraş'ın bu yolla hem Akdeniz'e hem de Karadeniz'e bağlandığına dikkat çeken Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karadeniz'le Akdeniz'i birleştiren çok önemli bir güzergah inşa ediliyor. Bu otoyolun Akdeniz bağlantısı Kahramanmaraş'tan geçecek. İlaveten, Türkoğlu'na bir lojistik merkez kuruluyor. Dolayısıyla bu Karadeniz'le Akdeniz'i birleştiren ana güzergahın son bölümü Kahramanmaraş olması itibariyle kentimizi bir yandan Akdeniz'e bir yandan da Karadeniz'e bağlamış oluyoruz. Şimdi Kahramanmaraş'ımız için bundan daha önemli bir yatırım olabilir mi? Bu ne demek? Bu, Kahramanmaraş'ımızın bu önemli güzergahlar içerisinde bir köşe taşı gibi yer alması, kentin turizmine, tüm seyahat imkanlarına, ticaretine, tüm nakliyat imkanlarına, tüm ulaşım imkanlarına bu güne kadar olduğundan çok daha fazla sahip olacağı anlamına gelir. Bu da Kahramanmaraş'ımızın büyükşehir olması arifesinde tüm ilçeleri birbirine çok daha yaklaştıracaktır. Şimdi daha önceden mesafelerin uzak olduğundan şikayet eden değerli hemşerilerimiz bundan sonra çok daha kısa zamanda bir ilçeden diğerine ulaşabilecekler, ilçelerden merkeze ulaşabilecekler ve kentimizden komşu illere ulaşabilecekler. Bu da kentimizin gerçekten bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak ve ulaşım açısından hiçbir sorunu kalmamış bir Kahramanmaraş'ı gündeme getirecek."
Kahramanmaraş'ın bu yolla, AK Parti döneminde ulaşım yatırımlarından hak ettiği payı sonuna kadar almış olacağını işaret eden Ramazanoğlu, "Kentimiz gerçekten 2011 seçim sonuçlarına baktığımız zaman AK Parti'nin oy rekortmenidir. Sayın Başbakanımız ve Hükümetimiz de bu yolla gerçekten Kahramanmaraş'ı ciddi şekilde ödüllendirmişlerdir. Ben sayın Başbakanımıza, Hükümetimize, Ulaştırma Bakanlığımıza, sayın Bakanımıza ve çalışma arkadaşlarına ve Kahramanmaraş'ta bu işe destek olan, başta kentimizin evladı Karayolları Şube Şefi Ahmet Eskalen olmak üzere tüm
bürokratlarımıza ve hizmet kadrolarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi