Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Afşin’de okul ve cami bahçelerine yaklaşık 10 bin üzerinde fidan dikildiğini kaydetti.
Kahramanmaraş Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Afşin’de ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Göksun Orman İşletme Müdürlüğü ve Afşin Şefliği, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Afşin’e bağlı Yazıdere Köyü mezarlığında cam fidanı dikimi gerçekleştirdiler.
Afşin’e ağaçlandırma çalışmalarının süreceği müjdesini veren Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, “Busene genel olarak Afşin’imizde okullarımızda ve mezarlıklarımızda fidan dikimi başlattık. Bugün burada bulunmamızın sebebi  merhum Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Kara’nın mezarı var buraya defnedilirken buraları ağaçlandıracağımız sözünü vermiştik. Bu sayede merhum olan Prof. Mehmet Kara’yı anıyoruz ve diğer mezarlıklarımızda ağaçlandıracağız. Ağaçlandırma çalışmasında köylülerimizde sağ olsunlar yağmur kış demeden bizlere yardımcı oluyorlar.” dedi.
“Afşin’e 10 bin ağaç diktik”
Afşin’e 10 bin ağaç diktiklerini kaydeden Müdür Hasırcı, “Afşin’imizde genel olarak okullar ve mezarlıklarımıza 10 bin ’in üzerinde fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanlarımızı torakla buluştururken belediye başkanlarımız, köy muhtarlarımız, başta sayın kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz ve tüm Afşinlilerin desteklerini aldık. Fidanlarımızı dikme esnasında özellikle tekniğine uygun olarak toprakla buluşturulmasında orman işletme şefliğimiz ve personellerimize de çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
-HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI ÇAM FİDANI
Hava kirliliğine karşı cam fidanı dikilesi gerektiğini kaydeden Hasırcı, “ Afşin için özellikle bizler Yeşil Afşin sözünü gerçekleştirmek için devlet olarak ve işletme müdürlüğü olarak elimizden geldiği kadar çalışıyoruz ve bunu da önemsiyoruz. Çünkü Afşin santralleriyle bir sanayi bölgesi, sanayi belgesinde tatbiki filtre ve partiküllerle ama çıkan karbondioksiti engellemek mümkün değil. Dolayısıyla Afşin’e dikeceğimiz ağaçlar çok daha büyük önem kazanıyor. Bu bağlamda özellikle Atlas tepesinden başlayarak Eshab-ı Kehf, Arıtaş kasabası, Altunelma Kasabası gibi bu civarın tamamını bir nakış gibi işleyerek her tarafını ağaçlandıracağız ve bu havzadaki yaşam kalitesi olan oksijen miktarını arttırmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi