Göksun Belediyesi, ilçede yetişen, rengi, aroması ve tadıyla ihracatta tercih edilen ‘Göksun Elması’nın tanıtımı için, “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” temasıyla yapılan Göksun Elma Festivalinin 5.sinin 22 Ekim Cumartesi günü yapılacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek Göksun 5. Elma Festivali hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Aydın, yaptığı açıklamada, yıllık ortalama 45 bin ton rekolteye ulaşan elma üretimi ile Göksun’un ülke genelinde elma üretimi yapan çok sayıda İl’den daha önde olduğunu söyledi.

Göksun genelinde yaklaşık 30 bin dekar alanda modern tekniklerle yetiştirilen Göksun Elmasının, ilçedeki gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip olduğuna işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“İlçemizin iklim koşulları elma yetiştiriciliğine çok uygundur. Gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle özellikle elmaya renk veren 'antesion' oluşumunda ilçemiz üstün özelliklere sahiptir. Bu sayede Göksun elması daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip oluyor. Göksun'da ihracata yönelik olarak yaklaşık 45 bin ton üretilen Red Chief, Starkrimson, Starking, Golden, Granny Smith, Fuji, Braeburn çeşidi elmalar, ihracatın yanı sıra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde Göksun Elması olarak talep ediliyor.”

Festival programı hakkında da bilgiler veren Başkan Aydın, “Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm etkinlik ve programlarda olduğu gibi elma festivalimizde de eksiklerimizi gidermeye ve gelen talepleri değerlendirmeye gayret ediyoruz. Beşinci elma festivali programımızda, mehteran takımı ile yürüyüş, mehteran konseri, bisiklet akrobasisi, güreş gösterisi, halk oyunları, en iyi kırmızı, sarı ve elmalı pata yarışmaları gibi etkinlikler olacak. Ayrıca bu festivalimizde sadece elmamı değil, ticari değeri olan Göksun cevizi, pancarı ve patatesi de stantlardaki yerini alarak katılımcıların ve tüccarların beğenisine sunulacak.” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve içerisinde birçok etkinliği barındıran Göksun 5. Elma Festivalinin, başta çiftçiler olmak üzere, tüm Göksun’a hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Aydın, “Başta Göksun ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerim olmak üzere kalbi ve gönlü Göksun için atan tüm dostları ve tüm tüccarları festivalimize davet ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi