TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kafkas kültürünün dünyanın en yüksek kültürlerinden biri olduğunu belirtti.
 
Sağlam, Göksun Çerkes Kültür Derneği tarafından Yantepe Köyünde gerçekleştirilen 10. “Çerkes Kültür ve Gençlik Şöleni’nde yaptığı konuşmada, Kafkas kökenli vatandaşlar yıllardır bir gelenek haline getirdikleri şenliğin önemine vurgu yaparak bu kültür şenliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.
 
Kafkas kültürünün dünyanın en yüksek kültürlerinden biri olduğunu belirten Sağlam, şunları kaydetti:
 
“Dünyanın hemen hemen her yerini gezdim. Bunu içtenlikle söylüyorum bu kültür dünyanın en yüksek kültürlerinden biridir. İnsanların birbirleriyle olan ilişkileri, sosyal ilişkileri, kadın erkek ilişkilileri dünyanın en yüksek düzeyinden daha yüksek bir kültürdür. Bunun mutlaka okullarda okutulması gerek. Buradaki Kafkas kökenli vatandaşlarımızın çok iyi tanınması lazım, ben onlarla büyüdüm, beraber oynadık, beraber eğlendik. Benim çocukluğumdan beri hayran olduğum bu yüksek seviyeli kültürün milletlerarası düzeyde tanıtılması gerek. Bu organizasyonu yıllardır devam ettirenleri ve emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum.”
 
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yaptığı konuşmada, Çerkes toplumunun binlerce yıllık tarihi içerisinde her zaman dik durmuş, dürüst ve sağlam insanlardan oluştuğunu ifade etti. Kahramanmaraş’a yapılan en büyük parka Çerkes olan Arslan Beyin ismini verdiklerini hatırlatan Poyraz, parkın Ramazan ayından sonra açılacağı müjdesini verdi.
 
Konuşmalardan sonra, Ankara Çerkes Derneği Halk Dansları Topluluğu Elbruz, Kafkas halk dansları gösterisi sundu. Ayrıca Grup Folk Ethnika ve ses sanatçıları Seda Özdemir, Sedat Sezan, Azmi Toğuzata seslendirdikleri parçalar ile beğeni topladılar.
 
Kültür Şenliğine, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Askerlik Şubesi Başkanı Oğuzhan Ekşi, Göksun MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Mehmet Gürbüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi