Afşin’de, 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde Çöllolar Kömür Havzası meydana gelen iki ayrı göçükte 11 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davanın 10. duruşması yapıldı.
Elbistan Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, gerekli evrakların tanzimi sebebiyle 11 Temmuz 2014 tarihine ertelendi.
Duruşma çıkışında madenci Zeliha Öztürk, ertelemeye tepki gösterdi. Duruşma sonunda mağdur Avukatı Arif Emre İlhan, “10 celse gerçekleştirildi ve duruşma 11 Temmuz tarihinde yeniden yapılacak. Olay tarihi ve yargılamanın geldiği aşama dikkate alındığında, 3 yıldan bu yana devam ediyor. Mağdur ailelerin kanayan yarası her celsede tazelendiği için ceza yargılaması uzun sürmüş ve böyle giderse, bu hızla yargılama devam ederse bu dava daha çok uzayacaktır. Yargılama daha fazla uzatılmamalıdır. Tüm Türkiye’ye mal olmuş bu ve benzeri olaylarda adaletin hızlı tecelli etmesi, mağdurları kadar milletimizi de yakından ilgilendirmektedir” dedi.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali kömür havzasında meydana gelen iki ayrı göçükte, Ruşen Demir hayatını kaybetmiş, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı toprak altında kalmıştı.

Editör: Haber Merkezi