Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası’nda 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükle ilgili olarak Elbistan ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, eksiklerin tamamlanması amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.
Çöllolar Kömür Havzası’nda 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükte 11 mühendis ve işçi hayatını kaybederken, 9 kişinin cenazelerine ise yapılan tüm aramalara rağmen ulaşılamadı.
Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili olarak hazırlanan 72 sayfalık iddianameyi ve 37 klasörlük soruşturma evrakını inceleyen Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek 23 kişi hakkında dava açmıştı.
Çöllolar Kömür Sahasını işleten Park Teknik A.Ş.’den 9, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Kontrol Teşkilatı’nda görev yapan 14 kişi olmak üzere toplam 23 kişi, ‘Bilinçli Taksirle Birden Çok Kimsenin Ölümüne Sebebiyet Vermek’ suçundan Elbistan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyorlar.
Dava sürerken, göçükte hayatını kaybeden işçilerin ailelerinden bazıları mahkemeye dilekçe vererek şikâyetlerinden vazgeçerken, bazı aileler ise şikâyetlerini sürdürdüler.
Mahkeme heyeti ise eksiklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ne kömür veren Çöllolar Kömür Sahası’nda meydana gelen ilk göçükte Yaşar Alkaya isimli işçi hayatını kaybederken, 4 gün sonra meydana gelen ikinci göçükte ise Ruşen Demir isimli işçinin cesedine ulaşılmış, Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz ile işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat ise toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalan 9 kişi, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.
Editör: Haber Merkezi