Kahramanmaraş'ta kapı kilitlerinin göbeklerini patlatarak girdikleri evlerde hırsızlık yapan 3 kişi, polisin dikkati sayesinde yakalandı.
Alınan bilgilere göre, son dönemde Haydarbey Mahallesi çevresinde hırsızlık olaylarının artması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bu bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çevredeki güvenlik kameralarını tarayıp yabancı şahısları inceleyen polis, hırsızların eşkalini çıkardı.
Bugün saat 13.00 sıralarında eşkale uyan şahısları gören polisin kovalamacası sonucu M.K. (31) ve S.A. (23) yakalanırken, B.C. ise kaçmayı başardı. Gaziantep'e kaçan B.C. de, Gaziantep polisine bilgi verilmesinin ardından şehre girdiği esnada yakalandı.
Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı inceleme sonunda zanlıların, Yaren apartmanında bir hırsızlık gerçekleştirdikten sonra Yıldız apartmanında bir polise ait daireye de girdikleri tespit edildi. 3 şahsın her iki hırsızlıktan yaklaşık 10 bin TL değerinde ziynet eşyası ve polise ait bir adet glock marka tabanca çaldıkları, binadan çıkarken de korkarak silahı apartman boşluğuna attıkları belirlendi.
Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan ve kiraladıkları otomobille Kahramanmaraş'ta birçok hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen zanlılar, daha sonra ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.
Daha önce de çok sayıda hırsızlıktan dosyaları bulunan zanlılar, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. -
 
Editör: Haber Merkezi