Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile Elbistan’da girişimcilik kursu açtı.
Eğitmen Burçin Tireli tarafından verilen ve 5 hafta sürecek kurs, Cumhuriyet Ortaokulu’nda start aldı. Kursta girişimcinin ihtiyaç duyduğu temel unsurlar anlatılıyor.
Kahramanmaraş Merkez’de 17 Eylül-16 Ekim 2012 ve 19 Eylül-18 Ekim 2012 tarihleri arasında 2 grup olarak yapılan kurslardan 60 girişimci adayı faydalanırken, 30 girişimci adayının faydalanabileceği bir diğer Girişimcilik Kursu ise Elbistan’da 21 Eylül-20 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Bu eğitimden mezun olup kendi işini kurmak isteyen girişimciler, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilecekler. Katılımcıların, eğitim sonrası alacakları belge ve hazırladıkları iş planı ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüklerine yapacakları başvuruların değerlendirilmesi sonucunda uygun görülen başvuru sahipleri finansal olarak desteklenecek.
Kursu başarıyla tamamlayıp girişimci desteği almayı hak edenlere işletme kuruluş, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve donanım ile işletme giderleri desteği olarak geri ödemesiz 30 bin TL, sabit yatırım desteği olarak ise 70 bin TL geri ödemeli kredi verilecek.
Bundan sonra düzenlenecek olan girişimcilik kursularının, gelen talep üzerine verileceği belirtildi. Başvurular, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi veya Elbistan Kaymakamlığına yapılıyor.
Editör: Haber Merkezi