Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, mikro kredi kullanan ev hanımlarına yönelik Eshab-ı Kehf’e gezi düzenliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) tarafından mikro kredi kullanan ev hanımlarına yönelik düzenlenen gezi programında 300 girişimci kadın, Eshab-ı Kehf’i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Mikro kredi Koordinatörü Ayşe Deniz, “Roma döneminde Hristiyanlığı kabul ettikleri için putperestlerin zulmünden kaçan 7 gencin, köpekleri Kıtmir ile sığındığı ve yüzlerce yıl burada uyudukları mekân olarak bilinen, milattan sonra 466 yılında yapılan mescidiyle en eski ziyaretgâhlardan olan Eshab-ı Kehf Külliyesini, mikro kredi kullanan ev hanımlarımızla birlikte ziyaret ettik. Amacımız Eshab-ı Kehf’e bin ziyaretçi getirebilmek.” dedi.

Eshab-ı Kehf’in inanç turizmi açısından büyük önem arz ettiğini belirten Deniz, Kahramanmaraş genelindeki mikro kredi kullanan tüm ev hanımlarını grup halinde Eshab-ı Kehf’e getirerek gezinin yaklaşık 1 hafta süreceğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne düzenlenen geziden çok memnun olduklarını ifade eden ev hanımları ise, bu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi