Kahramanmaraş’ta KOSGEB Destek Programları çerçevesinde verilen girişimcilik eğitimini tamamlayan 229 kursiyere sertifikaları verildi.
KMESOB Konferans Salonu’ndaki törende konuşan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, insanların mutlu olabilmesi için her alanda düzenlemeler yapıldığını belirtti.
Bir ülkenin kalkınmasının ancak girişimci ruhla sağlanabileceğini işaret eden Pakdil, “Bu ruhtan yoksunsanız, diğer tüm zenginliklerinizi değerlendiremezsiniz ve heba olur gider. Burada yapılanda insanlara balık tutmanın öğretilmesidir. Özellikle engelli ve hanım kardeşlerimize uygulanan pozitif ayrımda mutluluk verici. Ülkemizin başarısı ve kalkınması için başlatılan bu çalışmaların devam etmesini diliyorum” dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Türkiye’nin çok genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu işaret etti. Güvenç, “Biz de iktidara geldiğimiz günden beri bu genç nesli eğitmek ve onların iş sahibi olabilmesi için çalışıyoruz. Bugün holding sahibi olan insanlar, geçmişte sizin gibilerdi. Sizlerde potansiyelinizi harekete geçirdiğinizde iş sahibi olacak ve istihdam sağlayacaksınız. Emeği geçenleri kutluyor, girişimcilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’da günümüzde insanların geçmişe göre çok daha şanslı olduğunu dile getirdi. Eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarının başarılı olacağından kuşkusu olmadığını ifade eden Dedeoğlu, kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.
KOSGEB Müdürü Sadık Gözek ise destek programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 6 farklı programla girişimci adaylarının ve KOBİ’lerin desteklendiğine dikkat çeken Gözek, Eylül 2013 itibariyle 2 bin 575 girişimci adayı bu programlardan faydalandı. Kursiyerlerimizin bin 100 tanesini ise kadınlarımızdan oluşuyor. Biz aralık ayı sonuna kadar toplamda 3 bin kişiye eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Bize verilen destekle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
İŞKUR Müdürü Ali Yüce’de eğitime katılan herkesin kurumları tarafından desteklendiğini vurguladı. Kuruma kayıtlı işsiz vatandaşların iş sahibi olmalarını amaçladıklarını belirten Yüce, desteklerinin süreceğini kaydetti.
Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Metin Maytalman’ın da katıldığı program, sertifikaların dağıtılması ile son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi