Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan Gezici halk Kütüphanesi’nin bu seferki durağı Dereli Mahallesi oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren haftanın 2-3 günü özellikle kırsal kesimde bulunan okulları gezen Gezici Halk Kütüphanesi Dulkadiroğlu İlçesi Dereli Mahallesi’nde bulunan Dereli Ortaokulu ve Dereli Şehit İbrahim Akgün İlkokulu’nu ziyaret etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gezici Halk Kütüphanesi’ni okullarının bahçesinde gören öğrenciler, kütüphaneye akın ederek kitaplarla haşır neşir olmanın keyfini çıkardılar.

Gezici Halk Kütüphanesi gittiği okullardaki öğrencilerin sayısına bağlı olarak bazı okullarda 2-3 gün hizmet vererek öğrencilerin kitap okumalarına ve kitapları inceleme fırsatı sunuyor.

Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından Gezici Halk Kütüphanesinin gittiği okullarda öğrencilere yönelik olarak Okuma Saati, Masal Saati gibi etkinliklerin yanı sıra kütüphane faaliyetleri konusunda da bilgilendirmeler yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi