Afşin’de yaşayan 15 yaşındaki N.A., zayıflama, mide ağrıları, kusma, kansızlık ve yemek yiyememe şikayetleriyle Afşin Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Genç kız, burada yapılan muayenesi sonrasında ileri tetkik için, Özel Elbistan Yaşam Hastanesi'ne sevk edildi.
Genel Cerrah Op. Dr. Mehmet Burak Dal tarafından yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde, N.A.'nın ameliyat olmasına karar verildi. Operasyonda, N.A.'nın karnından mide şeklini almış 1 kilo ağırlığında saç kütlesi çıkarıldı.
Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Op. Dr. Mehmet Burak Dal, "Hasta son bir yıldır saçlarını yiyormuş. Karın ağrısı, kusma ve yemek yiyememe, zayıflama gibi şikayetleri mevcutmuş. Yaptığımız üst gis endoskopisinde, midesinde saç kümesinin olduğuna rastladık. Annesine sorduğumuzda saç yeme alışkanlığı olduğunu söyledi. Biz de büyük ihtimalle midesinde saç olabileceğini düşündük. Ameliyata alarak midesinden yaklaşık bir kilo ağırlığında mide şeklini almış, genişliği 10 santimetre, boyu da 24 santimetre olan saç kütlesini aldık. Hasta şu an eski sağlığına kavuştu" dedi.
Ameliyattan sonra konuşan N.A. ise, saç yumağının çıkarılmasından sonra rahat bir nefes aldığını ve ağrılarının kalmadığını söyledi.
Editör: Haber Merkezi