Kahramanmaraş'ta geliriyle Afrika'da 3 su kuyusu açılması planlanan ebru ve el sanatları sergisi açıldı.
Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi öncülüğünde kentteki özel bir okulda eğitim gören öğrencilerin yaptıkları ebru ve el sanatları eserlerinden oluşan serginin açılışı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapıldı.
Fiyatları 45 liradan 2 bin liraya kadar değişen 101 eserin bulunduğu sergiden elde edilecek gelirle Afrika'da 3 su kuyusu açılacak.
Derneğin şube başkanı Mustafa Timurbanga, gazetecilere yaptığı açıklama, derneklerinin Afrika'daki birçok ülkede su kuyusu açtığını, sergiden elde edilecek gelirle yine Afrika'da 3 su kuyusu açılacağını ifade ederek, "Birçok eser burada satılacak. İnşallah Afrika'da 3 su kuyusu açılacak. Afrika'da en önemli sorun olan su kuyuları sayesinde insanları suya kavuşturmaktan mutluluk duyacağız" dedi.
Okulun resim iş öğretmeni Elif Emel Küçükay da bundan önceki yıllarda da öğrencilerin el emeğini sergilediklerini belirtti.
Bu yıl serginin ebedileşmesini istediklerini ifade eden Küçükay, "Afrika ülkelerinde çalışan arkadaşlarımızın anlattıklarından etkilenerek böyle bir hayır işinde olmak istedik. Bunda da Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla susuz ülkelerde su olmasını istedik. Öğrencilerime gösterdikleri duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Sergide eseri olan öğrencilerden Elif Sezal ise eserlerini Afrika'daki insanları düşünerek yaptığını söyleyerek, Afrika'da yaşayan insanlara katkıda bulunabilmek için böyle bir sergi açtıklarını belirtti.
Öğrencilerden Elif Büyükceylan da yapılan işin gönül işi olduğunu, sergiye gönüllerini verdiklerini kaydetti.
Sergi, 5 gün açık kalacak
 
Editör: Haber Merkezi