Türkiye’nin en büyük eğitim fuarlarından Edücaturk, 14. Üniversite Tanıtım Fuarını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) açtı. Fuara büyük ilgi gösteren yükseköğrenim hazırlık öğrencileri, tek tek stantları dolaşıp girmek istedikleri üniversiteler hakkında bilgiler aldı.
Fuarın açılışını gerçekleştiren, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, aktiviteye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu tür fuarlar sayesinde öğrencilerin, tercih etmek istedikleri üniversiteleri daha yakından tanıma fırsatı yakaladığını ifade eden Karaaslan, şöyle konuştu:
“Edücatürk’n bu yıl içerisinde açacağı 18 aktivite ve fuarın 14’ncüsü Kahramanmaraş’ta açılıyor. Fuarda 30 civarında üniversitemiz stant açtı. Geleceğini arayan öğrencilerimiz bu fuar aracılığıyla değişik üniversiteleri tanıyor, bu üniversiteler arasında mukayese yapabiliyor. Böylece de kendilerine en uygun üniversiteleri seçebilme şansını yakalıyor. Ayrıca öğrencilerimiz arasında da bir kaynaşma sağlaması açısından da bu tür faaliyetlerin güzel olduğuna inanıyoruz. Biz de bu fuarda ve bundan sonraki tanıtım etkinliklerinde üniversitemizi ve şehrimizi en iyi şekilde tanıtmaya gayret göstereceğiz.”
Karaaslan, daha sonra stantları dolaşıp üniversite temsilcileriyle sohbet etti.
- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ STANDINA BÜYÜK İLGİ
Fuarda en büyük ilgiyi gören stantların başında ise İstanbul Üniversitesi (İÜ) geldi. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İÜ hakkında bilgiler alan öğrenciler, cüppe giyip kep takıp, AUZEF Hatırası önünde fotoğraf çektirdi.
İÜ İletişim Uzmanı Resul Demir, stantlarında üniversiteyi tanıtmanın yanında Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) hakkında da bilgiler verdiklerini kaydetti. Stantlarında ikinci üniversite hakkında da bilgiler aktardıklarını söyleyen Demir, “İstanbul üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi kapsamında ‘ikinci üniversite’ adı altında çeşitli kampanyalar yürütüyoruz. Bunlardan birisi de fuar faaliyetleri. Burada öğrencilerimize kinci üniversiteye nasıl kayıt olunur, bunu anlatıyoruz. Örneğin YGS’ye girip barajı aşan öğrenci direk olarak kayıt yaptırıyor. Ayrıca lisans öğrencisi veya lisans mezunları da sınavsız kayıt yaptırabiliyor. Eğitimleri sırasında da ara sınavları internet üzerinden finalleri ise bulundukları şehirde veya en yakın sınav merkezinde yapabiliyorlar. İkinci üniversite şu anda 6 bölümü kapsıyor. İşletme, iktisat, felsefe, sosyoloji, tarih ve coğrafya bölümleri lisans bölümlerimiz. Gelecek yıl da yeni bölümler açılacak. Bunun için YÖK’e başvuruda bulunduk. YÖK’ten onay bekliyoruz ve onay geldikten sonra yeni bölümleri de açacağız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi