Afşin'de eğitim gören sağlık lisesi öğrencileri, 4 yıllık Afşin Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Afşin Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Nusret Karataş, her yıl 60 kişilik kontenjan verilen hemşirelik bölümünü Afşin'den öğrencilerin tercih etmediğini söyledi.

Afşin Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünde 120 öğrenci bulunduğunu aktaran Karataş, " Afşin'imizde bulunan sağlık meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerimizi ve idarecilerimizi okulumuza davet ettik. Eğitimlerine devam eden öğrencilerimize ilçemizin sağlık yüksekokulunu tanıtmak istedik. Yüksek lisans eğitimi verilen ve ilçemizde bulunan Afşin Sağlık Yüksekokulunun ilçemizde eğitim ve öğretim verdiğini, okulumuzun durumunu paylaşmak için düzenlendiğimiz toplantının ardından kütüphane, laboratuar ve sınıf ortamlarını gezerek okulumuz hakkında bilgi verdik. Öğrencilerimizin yapılacak üniversite sınavının ardından ilçelerinde bulunan okulu tercih etmelerinin daha doğru olacağını anlatmaya çalıştık." diye konuştu.

Toplantının ardından Afşin Şifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Afşin İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Afşin Bilgi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, okulun bölümlerini gezdi.

Editör: Haber Merkezi