Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Geleceğe Emniyetle Yürüyen Edeler” projesi kapsamında düzenlenen voleybol ve halı saha futbol turnuvası başladı.
Batıpark Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, toplum destekli polislik faaliyetleri kapsamında 2012-2013 yıllarında bir çok proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Gençlerin, suç ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi için bu projelere büyük önem verdiklerini ifade eden Aşık, şöyle konuştu:
“Gençler bizim geleceğimiz. Geleceğimizin teminatı. Onların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, topluma faydalı bireyler olmaları için bu tür çalışmalar yapmak zorundayız. Onların suç ve kötü alışkanlıklardan korunmaları için bugüne kadar birçok çalışmalar yapıldı. Bugün düzenlediğimiz turnuvaların futbol branşında 32 ortaokulda 384 tane yavrumuz turnuvaya lig usulü ile katılacaklar. Voleybol branşında 19 lisede 384 öğrenci ve toplamda 768 öğrenci bu turnuvalarda yer alacak. Bu öğrencilerimizin tüm sportif eşyaları proje kapsamında karşılanacak. Bunun yanında aile ziyaretleri yapıyoruz, öğrencilerimizi Çanakkale’ye gönderiyoruz. Öğrencilerimizi madde bağımlılığından korumak için binlerce yavrumuza seminerler düzenliyoruz. Bu projeler kapsamında geçen yıldan bu yana yaklaşık 50 bin öğrencimize ulaşmış olacağız. Emniyet Teşkilatı olarak, gençlerimize yönelik bu projelerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aralıksız sürdüreceğiz.”
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise emniyet teşkilatına teşekkür etti. Bu tür projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Kabakçı, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, olumsuz tablolardan korunması adına ilimizde gerçekleştirilen bu projelere özel önem vermemiz gerektiği kanaatindeyim. Sporu yöneten kurumlar olarak bu projeler içerisinde kapsamlı bir şekilde bulunması bizleri de memnun etmekte. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.
Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Jandarma Alay Komutanı Coşkun Doğan, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve diğer ilgililerin katıldığı tören, voleybol ve halı saha turnuvalarının başlama vuruşunun gerçekleştirilmesiyle son buldu. Başlama vuruşunu gerçekleştiren protokol üyeleri, öğrencilerle voleybol maçında karşılaşıp renkli görüntüler oluşturdular.
Editör: Haber Merkezi