Türkoğlu Kaymakamlığı Kadın Akademisi öncülüğünde başlatılan, "Gazze'ye İlaç Ol" kampanyası kapsamında toplanan ilaçlar İHH Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman’a teslim edildi.

Törende konuşan İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, özellikle Ortadoğu ve diğer ülkelerde İstanbul'dan yapılan çalışmalardan ziyade küçük bölgelerden, beldelerden yapılan yardım bu emperyalist ülkelerin daha çok dikkatini çektiğini söyledi. Eraylan, "Çünkü onlar artı bu olayların Anadoludaki insanlara duyurulduğu daha küçük bölgeler dahi olsa farkında oluştuğunun farkına varınca bu insanlar biraz daha titriyorlar. Açık söylemek gerekirse toplum bilinci oluştukça yani böyle güzel çalışmalar devam ettiği sürece emperyalist güçler biraz daha yaptıkları işlere dikkat etmeye çalışıyorlar. Yani insan haklarının gasp edilmesinde bunlar çok ileriye giden insanlar ve bundan sonra bebek ölümlerine, insan ölümlerine biraz daha dur diyeceklerini tahmin ediyoruz inşallah. En küçük bir Aspirin tanesi bile bizler için çok önemli çünkü bu şudur o Aspirin veren insan bu zulmün karşısında olduğunu göstermek için bu iyiliği yapmıştır" diye konuştu.

Kaymakam Serdar Kartal ise Gazze'nin devlet için artık herhangi bir ilden farklı bir yer olmadığını ifade ederek, "Devletin ve hükümetin bu konuda bir duruşu var. Türkiye Cumhuriyeti devleti Gazze halkının yanında yer aldı. Çünkü orda devam eden yapıla gelmiş bir zulüm var. Sadece tabi ki burada zulüm yok ama buranın bizim için değeri çok farklı. 1. Dünya savaşı öncesinde burası bizim toprağımızdı. Gazze, Mehmetçiğin kanına en çok akıttığı yer. Bundan dolayı Türk halkının gözünde gönlünde her zaman bir yer oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Osman Okumuş'da Gazze'nin Müslümanlar için kanayan bir yara olduğunu bu konuda da Türkoğlu’ndan bir nebze de olsun katkı sağlayanlara teşekkür ettiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi