Afşin'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende, Afşin Kaymakamlığına vekalet eden Elbistan Kaymakamı Özkan Demir ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Afşin İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz, törende yaptığı konuşmada, "Eğer bugün, vatanımızda inandığımız gibi yaşayabiliyorsak, canımızdan ve malımızdan, namusumuzdan emin isek bu huzur ortamı, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden ve kanlarını akıtan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü noktasında hayatlarını feda etmeyi göze alarak 'Gazilik' onuruna erişen kahramanları unutmayacaklarını dile getiren Boz, " Tüm gazilerimizi şükranla ve minnetle selamlıyor, vefat edenlere rahmet ve mağfiret, hayatta olanlara sağlıklı huzurlu hayırlı ve bereketli bir ömür diliyoruz. İnancı uğrunda,   vatanı,   milleti, namusu, hayatı ve malı muhafaza için; Allah'ın rızasını gözeterek canını feda eden kişilere, şehit diyor rabbimiz. Gazi ise bu uğurda mücadele ederken sağ kalarak, hem sevaba nail olan hem de zafer sevincini yaşayan kişidir. Şehitlik, dinimizin imandan sonra en fazla değer verdiği Allah yolunda mücadelenin bir meyvesidir." açıklamasında bulundu.

Şehit ve gazilerin Türk toplumun ortak değerleri olduğunu ifade eden Boz, şunları söyledi:

"Sevgili peygamberimiz (sav)'in "Ruhumu kudret elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda gaza edip öldürülmeyi, sonra tekrar dirilip gaza ederek tekrar öldürülmeyi, yine dirilip savaşta öldürülmeyi arzu ederim." Hadisi de şehitlik ve gazilik makamının yüceliğini ifade etmektedir.

Necip milletimiz, şehitlik ve gaziliğin manevi değerini idrak ettiklerinden "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" inancıyla hareket ederek hakkın ve adaletin yayılmasına, yaşadığı toprağın vatana dönüştürülmesine her şeyden daha fazla önem vermişlerdir. Vatanımızda, şanlı bayrağımız inmesin, minarelerden yükselen ezan sesleri susmasın istiyorsak bu, ancak birbirimizi sevmemiz, birlik ve beraberlik içerisinde, içteki ve dıştaki düşmanlara karşı tek-vücut olmamızla, yani gaza ruhuyla mümkün olacaktır.  Her an millet olarak, gerektiğinde dini, vatanı ve mukaddesatı uğruna gözünü kırpmadan mücadele edebilecek bir inanca, şehitlik ve gazilik ruhuna sahip olmalı, evlatlarımızı bu ruhla yetiştirmeliyiz. Barış ve huzur bu gücün ve bu ruhun varlığına bağlıdır. Çünkü atalarımız onca acı tecrübenin sonunda "Hazır Ol Cenge, İster İsen Sulh-u Salah!" demişlerdir. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin huzur ve bekası için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ederken, yakınlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Merhum gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, hayatta olan gazilerimize de sağlık afiyet diliyoruz. Yüce Rabbimiz, şehitlerimizin uğrunda canlarını verdikleri değerlerimizden bizleri asla ayırmasın. Bugün son haçlı seferi karşısında milletimizin beka mücadelesini sürdüren kahramanlarımıza rabbim güç kuvvet versin. Onları muzaffer eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize, bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmadığınız için gazilerimiz adına teşekkür ederek sözlerimi noktalıyorum. Sağ olun var olun."

İlçe Jandarma Komutanlığında görevli er ve İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerinin 'Gaziler Günü' ile ilgili şiir okumasının ardından tören son sona erdi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, gaziler, kurum müdürleri ile askeri erkan katıldı.

Editör: Haber Merkezi