Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği'nin 1.olağan genel kurulu yapıldı.Cemiyet Başkanlığı'na kurucu başkan Kemal Sayın seçildi.
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Meclis Salonu'ndaki kongre, divanın oluşturulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı'na seçilen Gazeteci Sermet Çuhadar, ismi şaibeye bulaşmayan gazetecilerin bir dernek çatısı altında buluşmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Derneğin başarılı olması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini işaret eden Çuhadar, "Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti çıktığı yolda başarılı olacaktır. Bu noktada herkes üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmelidir" dedi.
Daha sonra yönetim kurulu adına kürsüye gelen Kemal Sayın, gazetecilerin mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak amacıyla bu derneği kurduklarını belirtti. "Gazetecilerin haklarını her platformda savunacağız" diyen Sayın, şöyle konuştu:
"Üye sayımız 19'u Sarı Basın Kartlı olmak üzere toplamda 41 kişiye ulaşmıştır. Hedefimiz 2015 yılı sonuna kadar da 80 üyeye sahip olmaktır. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti, dürüst ve tarafsızca mesleğini yapan her gazeteci meslektaşımızın yanında ve arkasındadır. Fakat ne yazık ki her meslekte görevini kötüye kullananlar, elinde bulundurduğu gücü şahsi çıkarlarına alet edenler olmaktadır. Bizim meslekte de bu tür olayların geçmişte yaşandığını hepimiz az çok biliyoruz. Bunların günümüzde yaşanmaması, gazetecilik mesleğinin saygınlığının ve itibarının yitirilmemesi için Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti, çürük elma diye tabir ettiğimiz bu tür kişilerin yanında yer almayacağı gibi, bunların meslekten ilişkisinin kesilmesi için de elinden geleni yapacaktır."
Emniyet Müdürü Metin Aşık, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur ve dernek üyesi gazetecilerin katıldığı genel kurulda, yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. Kongre sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Kemal Sayın, Devrim Başer, Ali Eskalen, Sırrı Berk Arslan, Bekir Doğan, Kürşad Kerem Akçakale, Akif Arslan, Cüneyt Beyit ve Mesut Tuğrul.
 
Editör: Haber Merkezi