Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş, meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.
 
Kentte görev yapan basın mensupları, 4 yıl önce Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekilerle hayatını kaybeden İsmail Güneş'in Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki kabrine ziyarette bulundu.
Mezara çiçek bırakan gazeteciler, Güneş ve aynı olayda hayatını kaybedenler için dua etti.
Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, burada yaptığı açıklamada, 4 yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenleri andıklarını söyledi.
İsmail Güneş'in mesleğini çok seven, bu işin mutfağında yetişen bir kişi olduğunu vurgulayan Demirok, "Mesleğini çok sevdiği için de, o da şehadete erişti. Bir vazifeyi en iyi şekilde yapmanın huzuru içerisinde rahmete kavuştu" diye konuştu.
Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ise 4 yıldır İsmail Güneş'in olmadığı bir basın hayatının içerisinde olduklarını belirterek, "İsmail Güneş hala içimizde, hala aramızda. Her gittiğimiz haberde onu arıyor, onu özlüyor ve onunla birlikte oluyoruz. Çok zor bir durum" dedi.
Katılımcılar, aynı olayda hayatını kaybeden Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya ve Yüksel Yancı'nın da mezarına ziyarette bulunup, dua etti.
Anma programına, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Uysal ve Hasan Çağlar da katıldı.
-Çağan'ın babasına yazdığı mektup duygulandırdı-
Bu arada, anneleri Yasemin Güneş ile birlikte dün babaları İsmail Güneş'in mezarını ziyaret eden Çağan (7) ve Tuluhan'ın (9) buraya bıraktıkları kendi yaptıkları resimler ve mektup görenleri duygulandırdı.
Okuma yazmayı yeni öğrenen ilkokul 1. sınıf öğrencisi Çağan'ın babasına yazdığı ilk mektubunu okuyanların gözleri doldu.
Çağan mektubunda şunlara yer verdi:
"Babacım seni çok özledim. Yazın sana çiçek alacağım, sonra kendi ellerimle dikeceğim. Babacım ben hasta oldum, ateşim çıkıyor. Ben, seni çok ve çok özledim. Bir de Süphaneke'yi ben bugün ezberleyeceğim, seni seviyorum."
Yasemin Güneş, okuma yazmayı yeni öğrenen Çağan'ın babasına hediye vermek ve yazısını göstermek amacıyla bu mektubu yazdığını ifade ederek, "Çağan, mektuptaki satırları yazdı ve ağabeyi ile resim yaparak bunu babalarının mezarı başına bıraktılar" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi