Garanti Bankası, global girişimcilik haftasında, yeni işini kuran KOBİ’lerin teminata ulaşmasını kolaylaştıran, girişimciliğin kapısını aralayan İşimi Kuruyorum Destek Paketi’ni hizmete sundu.
Avrupa Yatırım Fonu (AYF) işbirliğiyle girişimcilere ihtiyaç duyacakları tüm hizmetleri sunan pakette; bayilik ve işini yeni kurmuş girişimcilere finansman desteğinin yanı sıra, danışmanlık dahil her konuda hayatı kolaylaştıran ürünler yer alıyor. Yeni kurulmuş, en fazla 3 yıldır faaliyet gösteren, şirket yapılanmasını henüz tamamlamamış, firmasının sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışan KOBİ'ler destek paketinden yararlanıyor. 

Paketin özellikleri ve KOBİ’lere getirdiği ayrıcalıklar hakkında bilgi veren Garanti Bankası Afşin Şube Müdürü Ümit Batur “KOBİ’lerle yıllardır sürdürdüğümüz yakın işbirliği sayesinde edindiğimiz deneyimler, mevcut ve potansiyel girişimcilerin büyük bir birikim ve şevke sahip olduğunu, ancak bu birikimi başarılı projelere dönüştürmek için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İşe  yeni başlarken maddi teminat yaratmakta sıkıntı yaşayan girişimcilere AYF ile yaptığımız işbirliği kapsamında çözüm sunuyoruz. Çalışan sayısı 10’u aşmayan tüm işletmelere ödemesiz dönem seçeneği, uygun faiz oranları ve vade alternatifleriyle 50.000 TL’ye kadar kredi kullandırıyoruz. Kredi vadesi boyunca tüm hesaplardan hesap işletim ücreti muafiyeti imkanı sunuyoruz. Yeni kurulan şirketlerin yaklaşık %76’sının ilk 3 yıl içinde kapandığı bir ekonomik ortamda, bunun, önemli bir destek olduğuna inanıyoruz.” dedi.
Editör: Haber Merkezi