Galatasaray Spor Kulübünün "Fatih Terim genç aslanlarını arıyor" sloganıyla, Kahramanmaraş'ta futbol okulu açılıyor.
   
Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu Başkanı Yahya Canlı, antrenörler Hüseyin Eralp ve Etem Tambay ile düzenlediği basın toplantısıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Futbol okulunda öncelikle "iyi birey, iyi sporcu" felsefesiyle hareket edeceklerini ifade eden Canlı, burada yetiştirilen yetenekli sporcuların sarı kırmızılı camiaya kazandırılacağını dile getirdi. Canlı, şöyle konuştu:
"İlk amacımız sporcularımızın futbol felsefelerindeki görüş ve düşüncelerin gelişmelerini sağlamak olacaktır. Futbol sadece kazanmaktan ibaret değildir. Kazanırken kaybetmenin, kaybederken kazanmanın ne demek olduğunu kavratmak ve aile, okul, futbol eğitimi üçgeninde kişilikli, ismine yakışır, bilinçli sporcu profilleri çıkarmak istiyoruz. Okulumuzda UEFA B lisanslı futbol antrenörleri Hüseyin Eralp ve Etem Tambay nezaretinde saha uygulamaları, çocuk gelişimi, sporcu psikolojisi ve teknik gelişim çalışmaları yapılacaktır. Futbol okulumuzda Arda, Semih, Emre, Aydın, Sabri gibi oyuncuların örnek alındığı yeni nesil oyuncuların yetiştirilmesinde birinci öncelik 'önce insan' felsefesi olacaktır. Ben sarı kırmızılı camiaya gönül veren 6-16 yaş arasındaki tüm sporcularımızı kulübümüze bekliyorum."
Antrenör Hüseyin Eralp ise ilk etap kayıtlarının kendilerini memnun ettiğini belirterek, ilerleyen dönemde müracaat eden öğrenci sayısının 250'ye ulaşmasını beklediklerini söyledi. Kahramanmaraşspor ve Belediyespor'la da ilerleyen dönemlerde işbirliği yapacaklarını dile getiren Eralp, "Bizler burada futbolcularımıza sadece sporu değil, sporun idareciliğini de öğreteceğiz. Çok güzel yeteneklere ulaşacağımızı umut ediyorum" diye konuştu.
Eralp, Galatasaray Futbol Okulu öğrencilerinin 27 Nisan Cumartesi günü Sezallar Spor Kompleksi'nde topbaşı yapacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi