Kahramanmaraş’ta eşlerinden ayrılan kadınları fuhuş batağına sürüklediği öne sürülen 6 kişilik çete, düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, E.S. (35) liderliğindeki çetenin eşlerinden ayrılan kadınları yeniden evlenme teklifiyle kandırıp fuhuş yaptırdığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, yaklaşık 4 ay boyunca çete üyelerini teknik ve fiziki takibe aldı. Geçen ay fuhuş yaptırmaktan yakalanan çete lideri E.S., tutuklanarak cezaevine konuldu. E.S.’nin tutuklanmasının ardından ise çetenin başına kız kardeşi D.S. (27) geçti. Ağlarına düşürdükleri kadınlara Kahramanmaraş’ın yanı sıra Afşin, Elbistan ve Göksun ilçeleri ile çevre illerde fuhuş yaptırmaya devam eden çete üyelerine önceki gün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çetenin yeni lideri D.S. ile M.K. (29), M.T. (35), R.T. (25) ve C.K. (25) gözaltına alındı.

Genelde parçalanmış aile kızları ile sığınacak kimseleri olmayan kadınları kendilerine hedef olarak seçen çete üyelerinin 11 kadına fuhuş yaptırdığı öğrenildi. Bu arada, bir kadının ise operasyon sırasında fuhuş batağına saplanmadan kurtarıldığı bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, bugün adliyeye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi