Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kahramanmaraş 8’inci Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı, ilk gününde kentin muhtelif okullarından gelen öğrenciler ve eğitimciler tarafından ziyaret edildi. Çocukların kitaplar içindeki neşeli halleri ise objektiflere yansıdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8’inci Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı ilk gününde kentin muhtelif okullarından gelen öğrencilerin akınına uğradı. Eğitimcilerin eşliğinde fuar alanını ziyaret eden ilk ve ortaokul ile lise öğrencileri; kitapların yanı sıra alanda yer alan stantlarla da yakından ilgilendi. 210 yayınevinin eserleriyle 350 usta kalemin okurlarla buluşacağı fuarın; 23 Ekim Pazar gününe kadar yaklaşık 300 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Kitap Fuarına Davet

Fuarda stant görevlisi olan Mehmet Bilice, “Her seneki gibi yine çok canlı bir fuar geçeceğini düşünüyorum. İlk günden dolu dolu bir fuar oluyor. Bizleri Kahramanmaraşlılarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Tüm kitapseverleri standımıza bekliyoruz” dedi. Diğer bir görevli Sinem Karageçen ise, “Öğrencilerle bir araya gelmek, kitaplarımızı onlara tanıtmak bizler için de çok güzel oluyor. Bizlere bu imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Tüm kitapseverleri fuarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Yeni Ufuklar ve Bakış Açısı Kazandıracak

12. sınıf öğrencisi Nida Nur Gelir, “Yayınevleri, kitaplar ve birbirinden ünlü yazar ve şairlerle bizleri buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Kitap ve Kültür Fuarı’nın ufkumuzu açması açısından çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Sosyal Bilimler Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Sevilay ise, “Bizlere yeni ufuklar ve bakış açısı kazandıracak bu fuarı bizlerle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Öğrenciler İçin Faydalı Bir Fuar Oluyor

Fuarın öğrenciler için çok faydalı olacağını belirten Zeynep Aleyna Özdemir, “8’incisi düzenlenen kitap fuarının bu yıl daha geniş kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Bu sene çok daha fazla yayınevi, yazar ve kitap fuarda yer alıyor. Biz öğrenciler için de gerçekten çok faydalı bir fuar oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti. Elif Mazı ise, “Kadriye Çalık Anadolu Lisesi’nde okuyorum. Okulumuzla birlikte fuarı ziyarete geldik. Kitaplar ve yayınevleri hakkında bilgiler almak istedik” diye konuştu. Kadriye Çalık Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval de, “Fuarda herkese hitap edecek şekilde çeşitli türlerde kitaplar var. Herkesin burada istediği kitaplara erişebileceğini düşünüyorum” dedi.

Okuldan Fuara Sezai Karakoç

Kitap fuarının eğitime olan katkısından bahseden Türkçe öğretmeni Mesut Cankurt, “Ökkaş Gümüşer Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyorum. Bu yıl yine okulumuzdaki öğrencilerimizle birlikte kitap fuarını ziyaret ettik. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaların eğitime çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum” cümlelerini kaydetti. Hasan Balcı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Hediye Yücesoy ise, “Öğrencilerimizle birlikte kitap fuarını ziyarete geldik. Fuarda hem eğlendik hem öğrendik. Öğrencilerimize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ederiz” diye konuştu. Sezai Karakoç İlkokulu’nda rehber öğretmeni olarak görev yaptığını belirten Merve Tekin, “Kitap fuarının Kahramanmaraş’ın kültür seviyesinin artırılması noktasında çok önemli bir paya sahip olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu yıl fuarın temasının ‘Sezai Karakoç’a Saygıyla’ olması da bizim için çok kıymetli. Böylesine değerli bir şairin adının verildiği okulda görev yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi