Afşin’de ilki düzenlenen fotokamp etkinliğinde 3 gün boyunca 100 katılımcıyla ilçenin 10 farklı rotasını gezerek fotoğraflayan ustalar, ziyarette, Afşin’i ve organizasyonu değerlendirdi.

Afşin’den mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden Fotokamp Koordinatörü Mustafa Ertekin, Afşin Belediyemizin destekleriyle Afşin’imiz adına güzel bir etkinliği geride bıraktık. 3 gün boyunca ilçemizde neredeyse ayak basmadık yer bırakmadık diyebiliriz. Pandemi nedeniyle yaklaşık 100 katılımcının yer aldığı Afşin Ulusal Fotokamp etkinliğinde 10 gruba ayrılan fotografçılarımız, Erçene-Kabaağaç-Yazıdere(Ceyhan’a Bakış), Altaş, Soğucak, Nadır, Hüyüklü - Esence, Kargabükü, Deveboynu, Abaza - Sevin Köyleri - Kötüre, Gözpınar, Ağcaşar, Başüstü, Eshab-ı Kehf -Emirilyas (Mağaraözü), Hunu, Yaylalar - Hurman Kalesi, Kerevin, Sütpişiren Kalesi, Koçovası -Kaşanlı(Kız-Oğlan Kayası, Memo Türbesi), Küçük Tatlar, Örenli, Haticepınar - İnci, Hurman, Berçenek, Çoğulhan (Termik Santral), Alemdar - Hurman Çayı, Maravuz, Topaktaş - Armutalan, Söğütdere, Hurman Çayı rotalarını takip ederek birbirinden güzel kareler yakalamaya çalıştılar.” açıklamasında bulundu.

Ertekin, “Etkinlik süresince bizlerden desteklerini esirgemeyen Afşin Belediyemize, ilçe esnafına ve vatandaşlarımıza, ayrıca biz doğayı, tarihi ve kültürü fotoğraflarken bizleri takip eden Yeşil Afşin Gazetesine teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuk Kösebalaban da, bu organizasyonun bir başlangıç olmasını dileyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Afşin Fotokamp etkinliğini çok keyifli bir şekilde tamamladık. Afşin’imizin tanıtımı açısından çok önemli olan bu etkinliği bizlerle buluşturan hemşehrimiz Mustafa Ertekin'e, desteklerini esirgemeyerek her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e, büyük bir özveri içerisinde gayret gösteren Afşin Belediyesi çalışanlarına, tüm basın mensubu meslektaşlarıma, bizlere yol gösteren çok değerli fotoğraf hocalarımıza ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Umarım bu etkinlik Afşin için yeni bir başlangıç olur ve devamı gelir.”

 Usta fotoğrafçılar, matbaadaki baskı bölümünü de gezdikten sonra çekilen hatıra fotoğrafının ardından ilçeden ayrıldılar.

 

Editör: Haber Merkezi