Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Kuşcu, Dünya Etnospor Kültür Festivali’nde çektiği fotoğrafla ödül aldı. 
İstanbul’da düzenlenen Etnospor Kültür Festivali Fotoğraf Yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmaya Onikişubat Belediyesi adına katılan Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Kuşcu’nun fotoğrafı, ikinci oldu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın öncülüğünde 26-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında Küçükçekmece’de düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, Türk dünyasını bir araya getirmişti. 3 gün süren festivalde, atlı cirit, kökbörü, güreş ve okçuluk gibi geleneksel ata sporları, düzenlenen yarışmalarla yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulurken, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından festivale katılan şehirler de kendilerini tanıtma fırsatı yakalamıştı.
Kahramanmaraş’ı temsilen festivale katılan Onikişubat Belediyesi de, kentin yöresel değerlerini dünyaya tanıtmıştı. Başta Bilal Erdoğan olmak üzere, standını ziyaret eden konuklarına kentin zenginliklerini anlatan Onikişubat Belediyesi, festivalin ardından bir de ödül aldı. Festivalde görevli fotoğraf sanatçısı Ahmet Kuşcu, atlı akrobasi gösterisinde çektiği fotoğrafla, ikinci olarak ödül almaya hak kazandı. Kuşcu’nun yarışmaya katıldığı diğer iki fotoğrafı ise sergilenmeye değer bulundu.

Yüzlerce fotoğrafın yer aldığı yarışmada, Abdullah Coşkun birinci, Zafer Yıldırım ise üçüncü oldu.

Editör: Haber Merkezi