Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen fotoğraf sanatçıları ve kamp tutkunları 2. Ulusal Afşin Fotokamp etkinliğinde buluştu.

Afşin’in tarihi, doğal, turistik, kültürel ve sosyal öğelerini belgeleyerek ilçenin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen fotokamp etkinliğine katılan fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf meraklıları 3 gün boyunca 9 değişik rotayı takip ederek ilçenin güzelliklerini keşfetti.

Etkinlik süresince fotoğraf sanatçıları ve katılımcılar yerel rehberlerin eşliğinde Eshab-ı Kehf Külliyesi, Binboğa Dağları ve yaylaları, Hurman Kalesi, Ayrandede Parkı ve birçok kırsal mahalleyi ziyaret ederek insan, tarih ve doğa fotoğrafı çekti.

Fotoğraf gezilerinin ardından açıklamalarda bulunan Belgesel fotoğrafçısı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülbin Özdamar Akarçay, “Şiirin, edebiyatın iç içe olduğu ozanlar diyarında fotoğrafı da harmanladık” dedi.

Afşin’de güzel fotoğraf kareleri yakaladıklarını kaydeden Akarçay, “2. Afşin Fotokamp organizasyonu süresince bizleri ağırlayan Afşin Belediyesine ve BİNFOT ekibine, bizleri davet eden Mustafa Ertekin Hocamıza teşekkür ediyorum. Afşin’de inanılmaz bir ekip ve dayanışma var. Bunu görmek bizleri çok memnun etti. Afşin’in güzellikleri, doğası, pastoral bölgeleri ve insanları bizleri çok etkiledi. Çok güzel fotoğraf çalışmaları ortaya çıktı. Ülkenin çeşitli yerlerinden Kahramanmaraş’a, Afşin’e gelen fotoğraf dostları değişik bölgelerde fotoğraf çekiyorlar. Buda Türkiye fotoğrafı adına bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda Afşin gibi kültür ve sanata değer veren bir coğrafyada olmak bizleri daha çok motive etti. Şiirin, edebiyatın iç içe olduğu Ozanlar diyarında fotoğrafı da harmanladık. Umarım fotokamp etkinliği uzun yıllarca devam eder. Birlikte üretmenin çok değerli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sualtı fotoğraf sanatçısı Tamer Günal da, eğitmen olarak katıldığı organizasyonda, doğanın insanoğluna sunduğu güzellikleri yakalamaya çalıştıklarını aktardı.

Günal, “Fotokamp katılımcı arkadaşlarımızla birlikte güzel bir parkur yaptık. İlçemizin güzel noktalarını, mahallelerini gezdik. Gezi noktalarımızda her kültürden insanlarımızın olduğunu görmek bizi mutlu etti. Doğanın bize sunduğu güzellikleri yakalamaya çalıştık. Gezi ekibimizdeki fotoğrafçı arkadaşlarımıza olabildiğince birikimimizi paylaşmaya, güzel kareler üretmeye çalıştık. Kamp süreci şahsım adına çok keyifliydi. Organizasyonda emeği geçenlere ve bizleri misafir edenlere teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Belgesel fotoğrafçısı Serkan Çolak, fotokamp organizasyonlarının kültür kaynaşmasına ev sahipliği yaptığı belirterek, etkinliklerin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Afşin’in coğrafi ve kültürel zenginlikleri karşısında etkilendiğini ifade eden belgesel fotoğrafçısı Serkan Çolak, Etkinliğe İzmir’den eğitmen olarak katılıyorum. Afşin’e ilk defa geldim. Açıkçası coğrafi ve kültürel açıdan bu kadar zengin olabileceğini tahmin etmiyordum. 3 gün boyunca gezi ekibimizle birlikte birçok kırsal mahallede doğayı ve insanlarımızı fotoğrafladık. Afşin’de, Türkiye’nin en büyük lavanta tarlasında oluşturulan yine Türkiye’nin ilk arı evi ziyaret ettik. Aynı zamanda Binboğa Dağlarına, yaylalarda çıktık. İnsan elinin değmediği bir doğa çok kaliteli havasıyla bizleri karşıladı. Bu güzellikler karşısında hayran kaldığımı ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi