Afşin’de eğitim gören fiziksel engelli Mehmet Erüstün (14) karnesini evinde Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat’ın elinden aldı.
Doğuştan fiziksel engelli olduğu için 2 yıldır evinde eğitim gören Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Mehmet Erüstün karne sevinci yaşadı. Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü, Mehmet Erüstün’ün eğitim alabilmesi için evi, okula çevirdiler.
Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hinç, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Canpolat ve Sınıf Öğretmeni Ömer Tekeli, fiziksel engelli Mehmet Erüstün’ü ziyaret ederek karnesini verdiler.
-Çalışkan Bir Öğrenci
Çalışkan bir öğrenci olduğunu belirten Mehmet’in öğretmeni Ömer Tekeli, “Mehmet, ellerini ve ayaklarını kullanamıyor. Müfredata uygun programlarımızı uyguluyoruz. Zeki bir öğrenci, kendisine görsel olarak gösterdiğimiz dersleri hızlı bir şekilde kavrıyor. Ben inanıyorum ki, Mehmet üniversiteyi de okuyacak.” şeklinde konuştu
Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, eğitim her yerde ve her alanda verilebileceğini söyledi. Fırat, “2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci dönemi son buldu. Afşin’deki bütün öğrencilerimiz merakla bekledikleri karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline girdiler. Öğrencilerimizin almış oldukları karneler çocuklarımızın gerçek değeri değil. Bu uygulama öğretmenlerimizin öğrencilerini ölçebildiği kadarıyla öğrencinin başarısıdır. Kırık notu olan öğrencilerimiz aslında başarısız olduğu anlamına da gelmez. Öğrencilerimizin belki dikkati dağılmıştır, belki bir sorunu vardır yoksa bütün çocuklarımız başarılı ve zekidir. Biz eğitimciler olarak öğrencilerimize en iyi ve en kaliteli hizmeti vermemiz gerekiyor ve bunun için çalışıyoruz. Evde eğitim gören öğrencimiz Mehmet Erüstün’e gelip evinde karne vermemizde gösteriyor ki eğitim için sınır yok. Her yerde ve her alanda eğitim verilebilir. Bunun için öğrencimizin karnesini vereceğiz. Öğrencimizin de karne alma sevinci gözlerinden okunuyor. Mehmet’in karnesi de güzel gördüğümüz kadarıyla.” dedi.
Öğrencilerimiz yarış atı değil diyen Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, “Tatilde öğrencilerin oyuna ayırdıkları zaman kadar okumaya da zaman ayırmaları gerekiyor. Velilerimizden de ricam çocuklarımız sıkboğaz etmeyelim. Çünkü çocuklarımız yarış atı değil. Çocuklarımızı birey olarak ve kendisi olarak değerlendirmemiz lazım. İnşallah bundan sonraki süreçte de Mehmet gibi yavrularımıza istediği yerde eğitim verme imkanı sunulur. Devletimiz sonuna kadar bu imkanı sunuyor ve talep eden velilerimize evde eğitim vermek için biz Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapacağız .” şeklinde konuştu.
Karnesini Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat’ın elinden alan Mehmet Erüstün, duyduğu memnuniyeti dile getirerek okuyup, doktor olacağını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi