1 Ocak 2014 itibariyle fiş, fatura, gider pusulası gibi belgelerde iş sahibinin bilgilerine yer verilmesi zorunlu olacak.
Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişikliğin 1 Ocak itibariyle yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Peköz, yeni basılacak belgelerde ticaret unvanı, vergi dairesi vergi numarası, ticaret sicil adresi ve numarası, bağlı olduğu oda kayır üye ne ve e-posta gibi bilgilerin bulunma zorunda olduğunu kaydetti. 
Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz’ün yaptığı yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
“01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile ticari hayata ilişkin bir çok düzenleme yapılmıştır. Konu ile ilgili olarak da 2014 yılının başında T.T.K.’nın 39’uncu maddesi 2’inci fıkrası ile biz mükellefleri ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girmektedir. Ayrıca, 2013 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun Faturanın Şekli başlıklı 230’uncu madde ve Faturanın Nizamı başlıklı 231’inci maddesinde de benzer hükümler bulunmaktadır. Buna göre,  01.01.2014 tarihinden itibaren ticari mektuplarda ve benzeri ticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde (fatura, gider pusulası,   bilet, dekont, tahsilat ve tediye makbuzları, v.b. belgeler) ticaret unvanı, şirketin/işletmenin merkezi varsa şube adresleri, vergi dairesi vergi numarası, ticaret sicili adresi ve numarası, bağlı olduğu oda kayıt/üye no, varsa internet sitesi adresi (kapsamında zorunlu olanlar), İletişim bilgileri telefon ve fax bilgileri,e-posta adresi , bilgilerinin yer alması/bulunması zorunlu olacaktır.  Buna ek olarak Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 21’inci Maddesi gereğince “ Bu faturayı alan kişi aldığı tarihten itibaren 8 gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.” Şeklinde bir ifadenin de faturada bulunmasında yarar görmekteyiz.  Bu belgeleri yeni bastıracak şirket ve işletmelerin bu bilgilere yer vermesi gerekmekte olup, daha önce bastırılmış belgelerde ise bu bilgilerin etiket yapıştırılarak veya kaşe kullanmak suretiyle yer alması gerekmektedir.  6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 51/2’nci Maddesi gereğince, bu bilgilerin yer almadığı belgeleri düzenleyenlere idari para cezası uygulanacaktır. Bu tutar 2013 yılı için 2.000,00 TL’dir.  Tüm şirket ve işletmelerimizin bu yaptırımlarla baş başa kalmamaları için konuya gereken hassasiyeti göstermeleri önemle duyurulur.”  
 
 
Editör: Haber Merkezi