Afşin Final Okulları Kurucusu Tufan Yanar, Afşin Final Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Müdürü Gülsüm Aslan ve Final Fen Lisesi Müdürü Mehmet Öztürk, gazetemizin 40. yıl dönümü dolayısıyla ziyarette bulundu.

1983 yılında 2023 yılına kadar olan gazete arşivini inceleyen Afşin Final Okulları Kurucusu Tufan Yanar, yerel basının önemine değinerek, Yeşil Afşin Gazetesinin tarihinin Afşin’in tarihi olduğunu belirtti.

Afşin Final Okulları Kurucusu Tufan Yanar, “Gazeteciler, demokrasimizin ve vicdanlarımızın temsilcileridir. Milletimizin haber alma özgürlüğüne 40 yıldır büyük katkı sağlayan ve Afşin basınının mihenk taşlarından olan Yeşil Afşin Gazetesinin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” dedi.

Yanar, “Arşivleri ile Afşin’in tarihi olan Yeşil Afşin Gazetesi, ilçemizin geçmişten günümüze tarihini aydınlatıyor. Bu arşivin dijitalleşerek gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Afşin’de basın sektörünün öncüsü olan Yeşil Afşin Gazetesi’nin çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Yeşil Afşin Gazetesi İmtiyaz sahibi Fatma Kösebalaban, düşünceleri için Yanar ve beraberindekilere teşekkür etti. Kösebalaban daha sonra gazetenin baskı bölümünü gezdirerek, baskı süreci ile alakalı bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi