Filipinl iş adamları Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ELSİAD) davetlisi olarak Elbistan'a geldi.
 Filipinli iş adamları ve iş kadınları, ticaret köprüsü kurmak istediklerini söyledi.
Elbistan Özel Ceyhan Koleji'nde işadamlarıyla bir araya gelen Filipinler Enerji Bakanı Danışmanı ve iş adamı Abdulgani Macatoman, iş adamı Rıza Alremza, iş kadını Meryem Topaşa ve kızı Aleksandra Topaşa, ticaret için Elbistan'da bulunduklarını söyledi.
Filipinler-Türkiye Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, Filipinler'de yatırım ve ticaret için çok güzel bir ortam bulunduğunu belirterek, Elbistanlı iş adamlarını Filipinlilerle ticaret yapmaya davet etti.
Filipinlerin 110 milyonluk nüfusuyla çok geniş bir pazar ve çok karlı iş imkanlarının olduğunu belirten Karabulut, Filipinler'de özellikle paketlenmiş kuru gıda ve lokanta sektöründe iş olanakları olduğunu ifade etti. Karabulut, Filipinliler ile ticaret yapmak isteyen işadamlarına her türlü kolaylığı sağlama adına yardımcı olacağını söyledi.
Filipinlerde 72 şubeden oluşan bir marketler zinciri olan Meryem Topaşa, sattıkları ürünlerin çoğunluğunun Türk ürünlerinden oluştuğunu belirterek, özellikle de kuru gıdalara ağırlık verdiklerini söyledi. Topaşa, "Sizlerle ticaret yapmak, birlikte iş yapmak için buraya geldik. Elinizdeki paketlenmiş ne kadar kuru gıda varsa hepsine talibiz, almaya hazırız" dedi.
Heyette bulunan iş adamları Abdulgani Macatoman ve Rıza Alremza ise un ticareti yaptıklarını ve Türkiye'den un almak istedikleri için Elbistan'da olduklarını söylediler.
Toplantının sonunda bir konuşma yapan ELSİAD Başkanı Emin Polat, Filipinler'den gelen iş heyetine teşekkür ederek, bu toplantının ticarete ve yatırıma dönüşmesini temenni ettiğini söyledi.
 
Editör: Haber Merkezi