Afşin Fidanlık Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Efsus Turan Mahallesinde yapına başlanılan cami inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanıldığı 1000 kişilik Fidanlık Camisi için yaptırma ve yaşatma derneğince olağan genel kurul yapıldı. Genel Kurulda Efsus Turan Mahalle Muhtarı Danyal Alkılınç Fidanlık Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanlığına seçildi.

Afşin’in en büyük mahallelerinden birisi olan Efsus Turan Mahallesinde ihtiyaç olan yeni bir caminin yükselmesi ve tamamlanmasının önemli olduğuna değinen Fidanlık Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Danyal Alkılınç; “ Cami inşaatının tamamlanmasında katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz” dedi.

Alkılınç, “Yaklaşık 6 bin metrekarelik ibadet alanı içerisinde bin 500 metrekare oturum alanına sahip modern bir camimiz tamamlanarak halkımız tarafından kullanılacak. Efsus Turan Mahallemizin böylesine bir camiye ihtiyacı vardı. Tam yerini bulan bir ibadethane yatırımı oldu. İlçemize yakışacak bir mimari bir projeyle mahallemizde yükselecek camimizde okuma salonu, taziye evi, erkek-kadın kuran kursu ve 4-6 yaş kuran kursu olacak. Cami derneğimize ve hayırsever vatandaşlarımızın emeklerine, yapımında görev alanlara teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Kaba inşaat çalışmalarında sona gelindiğine değinen Alkılınç, şu ifadelere yer verdi:

“Bu caminin yapımını üstlenen üç Afşinli hayırseverimize teşekkür ediyorum. Onlar yardım almadan bu camiyi tamamlamak istediler ancak, hayırsever vatandaşlarımız da camimize destek olmak, katkıda bulunmak istiyorlar. Dernek olarak bizler buna daha fazla engel olmadık ve dışardan gelecek katkıları da kabul etmek kararı aldık. İnşallah Mahallemizin en büyük eksikliklerinden birini vatandaşlarımızın desteğiyle tamamlayarak ibadete açmak istiyoruz. Camimize yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz 0 533 760 29 40 numaralı hattı arayarak caminin dernek hesap numarasını alabilir ve desteklerini buradan sağlayabilir. Şimdiden cami derneğimize ve hayırsever vatandaşlarımızın emeklerine, yapımında görev alanlara teşekkür ediyorum”

Editör: Haber Merkezi