Türkoğlu İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye'nin İdlip kentinde çıkan çatışmada yaralanarak felç olan Abdullah Ahmedi, yurda yerleştirerek bakımını üstlendi, kardeşini de maaşa bağladı.
İdlip kentinde yaşayan 31 yaşındaki Abdullah Ahmedi, Ordu birlikleriyle Özgür Suriye ordusu arasında çıkan çatışmada yaralandı. İlk tedavisi Suriye'de yapılan ve felç olan Ahmedi, yakınlarınca Hatay'a getirildi. Bir süre Hatay'da kalan Ahmedi, daha önce yaralı kardeşini getirdiği sırada Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde tanıştığı İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gök'ü aradı. Gök, bunun üzerine Ahmedi'yi Hatay'dan Türkoğlu'na getirdi. Tedavisinin kalan kısmını burada devam eden Ahmedi daha sonra İmam Hatip Lisesi Yurdu'na yerleştirildi. Dernek, Ahmedi'nin bakımını üstlenirken, kardeşini de maaşa bağladı.
Ahmedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkoğlu'na ilk kez 8 ay önce çatışmada yaralanan ağabeyi Mustafa'nın tedavisi için geldiğini belirtti. Bu sırada Gök ile tanıştığını ve arkadaş olduklarını anlatan Ahmedi, ağabeyinin tedavisinin ardından yenide Suriye'ye döndüğünü dile getirdi.
İdlip yakınlarında çıkan çatışmada belinden yaralandığını ve felç olduğunu anlatan Ahmedi, şunları kaydetti:
"İlk ameliyatım Suriye'de gerçekleştirildi. Daha sonra orada ilaçlarımı temin edemediğim için ikinci vatanım olarak gördüğüm Türkiye'ye sığındım. Bir süre Hatay'da kaldıktan sonra Gök'ü arayarak yardımcı olmasını istedim. Hatay'a gelen Gök, benim her türlü ihtiyacımı karşılayarak Türkoğlu'ndaki yurda yerleştirdi. Dernek sayesinde yurdun misafirhanesinde kalıyorum eşim hamile olduğu için Suriye'de kaldı, bana bakması için gelen kardeşimi de maaşa bağladılar."
Türkiye'ye gelirken kendisini bir sığınmacı olarak değil adeta bir Türk vatandaşıymış gibi gördüğünü vurgulayan Ahmedi, Suriye halkına yardım eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Dernek Başkanı Ali Gök ise Ahmedi'nin yaralandığını öğrenince Türkoğlu'na getirdiklerini anlattı. Ahmedi ile yaralı kardeşini getirdiği sırada tanıştıklarını aktaran Gök, "Buradan ayrıldıktan sonra da görüşmeye devam ettik. Kendisi henüz 4 aylık evli ve eşi hamile. İnşallah eşini de Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Şu anda kardeşi yanında ve ona yardımcı oluyor. Dernek olarak kardeşine belirli bir maaş veriyoruz" diye konuştu.
Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan'ın Ahmedi'ye akülü araç hediye ettiğini hatırlatan Gök, ilerleyen zamanlarda misafirlerini bir eve yerleştirmeyi planladıklarını söyledi.
Başkan Taşhan ise Suriyelileri misafir olarak kabul ettiklerini,ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi