Fatih Sanat Merkezi, Eshab-ı Kehf Bulvarındaki yeni yerinde faaliyetlerine devam ediyor.

Emniyet Eczanesi yanındaki yeni yerine taşınan Fatih Sanat Merkezi 5 derslikte saz, gitar, keman, ud, piyano, ney ve ritmik çalgılar gibi birçok enstrümanla öğrencilerini buluşturuyor.

Sanat merkezinin kurucusu Fatih Talşık, Afşin’e yakışır bir eğitim kurumunu kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Branşlarında uzman öğreticilerle kursiyerlere eğitim veriliğini aktaran Fatih Sanat Merkezi Kurucusu Fatih Talşık, “ İlçemizde böyle bir kurumun olması bir gereklilikti. Kurslarımızda saz, gitar, keman, ud, piyano, ney gibi müzik aletlerimizi müzik severlerimize öğretiyoruz. Yeni yerimizde Afşin için ilk olacak bir yenilikle daha resim meraklılarına hitap etmek istedik. Resim kursumuzu açma çalışmalarımız var. Bu konuda hocalarımızla görüşüyoruz. Resme yeteneği olan bireylere bu imkanı sağlamak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Afşin’in sanatçı bir toplum olduğunu belirten Talşık, “İlçemizden birçok ozan, şair ve sanatta önemli yerlere gelen kişiler çıktı. Bu bizim hamurumuzda var ve ilçemizde bu tarz bir sanat merkezinin olmaması bizleri elimizin taşın altına koymaya itti. İyi ki de itti, bugün 5 derslikle, birçok enstrümanla çok sayıda kursiyerimizi buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. 7’den 70’e tüm müziksever vatandaşımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız Afşinli gençlerin  buraya gelerek müzikle haşır neşir olması, müzikle ilgili buradan bilgi edinmelerini sağlamak. Diğer bir amacımızda; ‘bağlama, gitar  çalmayı çok istedim ama fırsatım olmadı’ diyen, ‘çocuğum keman, piyano çalmayı çok istiyordu yer bulamadı’ diyen kişilere bu olanakları sağlamak için Afşin’imize Fatih Sanat Merkezimizi kurduk. İlçemize ve tüm müzikseverlerimize hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasına yer verdi.

Editör: Haber Merkezi