AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Fatih Güven, Afşin Baro Temsilciliği’ni ziyaret ederek avukatlarla sohbet etti.
Afşin Adliyesi’nde bulunan Afşin Baro Temsilciliği’ni ziyaret eden Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Fatih Güven, sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimlerdeki önemine değildin. Güven burada yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti:
“AK Parti mahalli idarelere, yerel yönetime çok fazla önem veriyor. Yönetimin merkeziyle çevrenin merkezini buluşturmayı düşünüyor Ak Parti, zaten yasal mevzuatlarda buna göre düzenlemeler yaptı. Bir şehrin geleceği için alınması gereken kararların ortak alınması gerekiyor, sivil toplum kuruluşları bu anlamda çok önemli. Halkın nabzını tutacak ve halkımızın taleplerini alacak mekanizmalar oluşturulması gerek bunlar içinde sivil toplum kuruluşlarımız biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Zaten Avrupa ülkelerinde STK’ların sayısı çok fazla ve önemli işler ve etkinlikler gerçekleştirmekte.  Biz hep şunu diyoruz, geçmişte ortak akıl olarak çıktı şimdi, ülkemizi halkımızla birlikte yönetmek istiyoruz. O sinerjiyi arkanıza almadan, fikir birliği etmeden olumlu şeyler çıkmıyor. Bunun için arkanıza sinerjiyi almamız ve fikir birliği oluşturmamız gerek.”
 
 
Editör: Haber Merkezi