Elbistan Şeker Fabrikası’nın atık sularının toplandığı ve zaman rüzgarın da etkisi ile şehir merkezine doğru yönelen kötü koku, kimyasal madde sıkılarak ortadan kaldırılacak.
Elbistan Şeker Fabrikası yetkilileri, bu sene fabrika atıklarının şehir kanalizasyonuna veya Ceyhan Nehri’ne karışmaması amacıyla çok sıkı tedbir alındığını ifade ederek, atık suların biriktirildiği çamur havuzlarından doğan kötü kokunun ise kimyasal madde ile ortadan kaldırıldığını belirttiler.
Özellikle Doğu'dan esen rüzgar nedeniyle bazı günlerde Elbistan şehir merkezinde ağır bir kokunun oluştuğu yönünde kendilerine şikayetlerin geldiğini belirten yöneticiler, bu amaçla diğer fabrikalar ile görüşerek, havuzlarda oluşan kokuyu giderecek sistemin, Elbistan’da da uygulamaya konulduğunu söylediler.
Koku giderici 2 cins kimyasal maddenin siparişini verdiklerini ve itfaiye yardımı ile bu kimyasalları çamur havuzlarının üzerine sıktıklarını belirten yetkililer, bu sayede artık çevreye koku yayılmayacağını dile getirdiler.
Çamur havuzlarında oluşan atıklar ise, kampanya döneminin sona ermesinin ardından kamyonlarla daha ileride bulunan alana taşındığı ve burada stoklandığı belirtilirken, yatırım programına alınan atık su arıtma tesisinin devreye girmesi ile birlikte, fabrikanın tek bir damla atığının ortaya çıkmayacağı kaydedildi.
Elbistan Şeker Fabrikası’nın çiftçiden her gün 6 bin ton şeker pancarı alımı yaptığını da belirten yetkililer, alımların önümüzdeki birkaç gün içinde sona ereceğini ifade ettiler. Randevulu alım sayesinde çiftçilerin fazla sıra beklemeden pancarlarını teslim ettiklerini ve bu sayede yollarda traktör trafiğinin azaldığını anlatan fabrika yöneticileri, kampanya döneminin Aralık ayı içinde sona ereceğini sözlerine eklediler.
Editör: Haber Merkezi