Ünlülerin Milyon Dolarlık EvleriKalealtı Sulama Birliği (KSB) Başkanı Halil Eyril, birlik meclisinin aldığı karar doğrultusunda, bu seneki sulama sezonunda tarlasındaki mahsulü sulamak isteyen çiftçilerden sulama ücretinin peşin alınacağını ifade ederek, bu yıl kesinlikle bu kuraldan taviz verilmeyeceğini söyledi.
Birliğin AKEDAŞ'a olan borcu nedeniyle birlik meclisinin bu yönde karar aldığını belirten Eyril, bu yılki sulama ücretinin, Nisan ayı sonunda ödenecek olan pancar parasında tahsil edileceğini kaydetti.
AKEDAŞ'a olan borçlarının 1 milyon liranın üzerinde olduğunu ve geçtiğimiz yıl mahkeme kararı ile elektrik alabildiklerini anlatan Eyril, bu sezonda sulama ücretini peşin alacaklarını ifade ederek, topladıkları parayı ise elektrik borcu olarak yatıracaklarını dile getirdi.
Eyril, mahsulün bol ve verimli olması için sulamanın çok önemli olduğuna da değinerek, "Çiftçilerimizin bol kazanç elde etmeleri için sulama çok önemlidir. Örneğin hububatta, sulanmayan tarladan 250 kilogram ürün elde edilirken, sulanan tarladan 750 kilogram ürün alınıyor. Aradaki fark çok büyüktür. Çiftçimiz sulu tarımın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyor" dedi.
Editör: Haber Merkezi