Şeker hastalığı nedeniyle oluşan yaralar yüzünden ayağının kesilmesi gerektiği söylenen Yusuf Bozkuş’un, Elbistan Evde Sağlık Hizmetleri çalışanlarının günlük takipleri sonucunda ayağı kesilmekten kurtuldu.
Evde Sağlık Hizmetlerinden aktif olarak yaklaşık 7 aydır hizmet alan ve evinde Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muhammet Fatih Kılaç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şengül Yıldırımçakar ve Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ile birlikte Yusuf Bozkuş’u evinde ziyaret etti.
6 yıldan beri yaşadığı şeker hastalığı nedeniyle sağ ayağında yara gelişen Yusuf Bozkuş’a, Kayseri ve Malatya'daki hastanelerde ayağının kesilmesi gerektiği söylendi. Bu tedavi yöntemini kabul etmeyen Bozkuş, Elbistan Evde Sağlık Hizmetleri’ne başvurarak, günlük yapılan pansuman ve özverili takipler sonucunda ayağı kesilmekten kurtuldu.
Yusuf Bozkuş, Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanmaya başlamadan önce günlük hastaneye gelip gitmekte çok zorlandığını, aldığı bu hizmetle hem sağlığına kavuştuğunu hem de kendisi gibi yardıma muhtaç insanların unutulmadığını gördüğünü belirtti. Ayrıca Evde Sağlık Hizmetleri Birimine duyduğu minnettarlığı dile getiren Yusuf Bozkuş, başhekim ve tüm ekibe teşekkürlerini bildirdi.
Başhekim Kılaç ise, Evde Sağlık Hizmetleri Birimine yapmış oldukları bu hizmetlerden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Elbistan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi yaklaşık 3 yıldır bölge halkına hizmet veriyor. Kurulduğu günden bugüne kadar 600'ün üzerinde hastaya 6 bin 944 ziyaret gerçekleştiren birimin şu anda aktif hizmet verdikleri hasta sayısı 280. Birimde Doktor Volkan Olgun, Hemşire Leyla Günen, Sağlık Memuru Murat Günen ve Şoför Nejdet Gül olmak üzere 4 kişilik bir ekip tarafından bu hizmet veriliyor.
Editör: Haber Merkezi