Afşin’e bağlı Yazıdere Köyü’nde yaşayan Güzel ailesinin evi cayır cayır yanıyor. Güzel ailesi çözümü evi terk ederek buldu.
Afşin’e bağlı Yazıdere Köyü’nde 6 kişilik Güzel ailesinin yaşadığı evde 2 gün boyunca aralıklarla kendiliğinden çıkan yangılar aileyi korkuttu. Aralıklarla çıkan küçük yangınlar, önce itfaiye tarafından söndürüldü, daha sonra çıkan yangınları ise, köyde yaşayan vatandaşlar tarafından söndürüldü. Sürekli yanan evde bulunan eşyalar vatandaşlar tarafından dışarı çıkartıldı. Ev, baştan aşağıya yıkanarak, evin başına da bir bekçi bırakıldı.
Evin kendiliğinden yandığını kaydeden ev sahibi Esme Güzel, “Saat 11.00 sıralarında balkonda otururken, kızım bana ‘anne çamaşır makinasını mı çalıştırıyorsun ?’ diye sordu. Evin içince büyük bir ses vardı. İçeriye koştum ki, ev yanıyor. Evi tek başıma söndüremedim ve komşuları çağırdım. Hep birlikte yangını söndürdük ve yanan malzemeleri aldım dışarıya çıkartım. Daha sonra çöp kutusu da yanınca etrafa çöpler dökülmüştü. Kızıma seslenerek ‘kızım süpürgeyle orayı bir temizle’ dedim. Kızım eline süpürge aldı ve eve çıktı. Ardından bir çığlık atarak ‘anne ev yanıyor’ dedi ve hepimiz tekrar koştuk. Elektrikten onarabileceğini düşündük. Elektriği komple kestik. Biz dışarıya çıkıyoruz ev tekrar yanıyor.” dedi.
-“Biz söndürüyoruz, ev tekrar yanıyor”
Güzel ailesinin en büyük oğlu olan Uğur Güzel, bu olaya anlam veremediğini kaydetti. Güzel, “Evde otururken evde biranda yangın çıktı. Komşuları çağırdık ve yangını söndürmeye başladık. Bir odayı söndürmeye gidince bir diğeri yanıyor. Evin içerisinde biri olunca yanmıyor. Evden çıkınca hemen yanmaya başlıyor.” şeklinde konuştu.
Evi söndürmek için gün boyunca çalıştıklarını ifade eden komşu Abdullah Güzel, “Evin önünden geçerken yangını gördüm. Odadaki yangını söndürüyoruz, diğer oda yanıyor. Yanan odayı söndürüyoruz bir diğer oda yanıyor. Bir odanın içerisinde en son saklandım ve yarım saat kalkmadan yangın çıkmasını bekledim. Beklediğim saatte yangın çıkmadı. Ben diğer odaya geçtim ve geçer geçmez o odada yanmaya başladı. Evin ahırında bu defa yangın çıkmaya başladı .Komşularla yangını söndürmeye başladık ve burayı söndürdük. Burayı söndürünce bir baktın yine üst kat yanmaya başladı. Bu gün boyunca devam etti.” dedi.
-“Ev boşatıldı ve evin başına bir bekçi bırakıldı”
Evi boşalttıklarını kaydeden Köy Muhtarı Zekeriya Güzel, evde 2 gündür yaşanılan yangınlar sonrası evi boşalttıklarını kaydetti. Güzel, “Dün saat 1 sıraların oğlum bana haber verdi ev durduk yere yanıyor diye, bende acilen eve geldim. Geldiğimden bayağı yerler yanmış, tahrip olmuş. Yanan yerleri söndürüyoruz sonra başka bir yerden yanmaya başlıyor. Sonra orayı söndürmeye çalışıyoruz sonra başka yere sıçrıyor. En son olarak bizlerde itfaiyeyi aradık ardından jandarma geldi ve müdahale etti. Bu evin 6 nüfusu bulunmakta ve ailede bir kişi çalışmakta, bir tek çocuğun gelirine bakıyor tüm aile. Aileye şuadan kendi imkanlarımızla yardım etmeye çalışıyoruz. Evi şuanda boşaltık ve birde bekçi bıraktık” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi