Afşin’de gönüllü ev hanımları ihtiyaç sahibi öğrenciler için kermes düzenlendi. Açılan kermeste bütün gelirler maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitimi için kullanılacak.
Elçibey Caddesi, Ulu Cami arkasında, ihtiyaç sahibi öğrenciler için  düzenlenen kermesin açılışına Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, İş Adamı Adem Yıldız, Afşin Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı İlyas Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Afşin’de okuyan öğrencilere için yapılan kermesi düzenleyen gönüllü ev hanımları, kermesten elde edilen gelirlerin ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verileceği kaydetti. Kermeste ev hanımları tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ev malzemeleri ile çeşitli tatlı ve yemekler satışa sunuldu.
Açılış programında konuşma yapan ASİAD Başkanı İlyas Sarı, "Ev hanımlarını özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak, kermeste emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kermes etkinlikleri ile eğitime muhtaç kişilere sahip çıkmanın önemine değinen Başkan Sarı, "Eğitim için atılan bütün adımların ülkeye hizmet olarak geri döndüğünü söyledi. İleride pişman olmamak için şimdiki nesle sahip çıkılması gerektiğini anlatan Başkan Sarı, herkesin bu tür faaliyetlere katılması ve desteklemesi gerektiğini açıkladı. Gönüllü Ev Hanımları ise kermeste ev yapımı pasta börek, dolma çeşitleri, gözleme, mantı, tatlı çeşitlerinin ve çeyiz ürünlerinin yer aldığını dile getirerek, gelirlerini eğitim yararına kullanacakları kermese herkesi beklediklerini söyledi.
Açılışta öğrencilerinin yaptığı mehter gösterisi büyük beğeni topladı.
Editör: Haber Merkezi