EÜAŞ yöneticileri, Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin 3. Ünitesinde meydana gelen tribün-jeneratör arızası ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) yöneticileri, Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin 3. Ünitesinde meydana gelen tribün-jeneratör arızası ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, santral yöneticilerinden bilgi aldılar.
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Termik Santraller Daire Başkanı Ercan Atlılar ve Katı Yakıtlı Santraller İşletme, Bakım ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Okşan Bahtiyar, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitleri İşletmesini ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
İlk olarak Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürlüğünde, Termik Santraller Daire Başkanı Ercan Atlılar başkanlığında, Afşin-Elbistan A Termik Santrali, Afşin-Elbistan B Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlerinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.
Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Faik Sağlam ve Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürü Durdu Kılınç tarafından santrallerin durumu hakkında verilen brifingin ardından EÜAŞ heyeti, santralleri gezdiler.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali 3. Ünitesinde 2012 Ekim ayında meydana gelen tribün-jeneratör arızası ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyen EÜAŞ yöneticileri, santral müdürü Durdu Kılınç’tan çalışmaların seyri hakkında bilgi aldılar.
Kılınç, santralin 2. Ünitesinde Şubat ayında meydana gelen yangın sonrası yapılan çalışmaları değerlendirirken, yakın bir tarihte ihaleye çıkılacağını ve santralin arızalı olan kısımlarının tamirinin gerçekleştirileceğini anlattı.
EÜAŞ heyeti daha sonra, Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne vekâlet eden Atilla Dalbudaktarafından karşılanan heyet, işletme hakkında brifing aldıktan sonra maden sahasını gezdi.
Editör: Haber Merkezi