Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yerli kömüre yapılacak yatırımlarla süratli bir şekilde ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirten EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, mevcut santrallerin rehabilitasyonuna da önem vereceklerini söyledi.

Şatıroğlu, Santraller ve Kömür İşletmesini İnceledi

Burada, Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Arif Şahin, Afşin Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdür Mustafa Has ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Atilla Dalbudak'tan brifing alan Şatıroğlu, santraller ve kömür işletmesini gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ile Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyelerinin Genel Müdür Şatıroğlu’yla gerçekleştirdiği görüşmelerde A ve B Termik Santralindeki ve AEL’deki işçi sayısındaki düşüşe dikkat çekerek acil işçi alımı yapılmasının gerekliliğini bir kez daha dile getirdiler.

Şatıroğlu, EÜAŞ personelleri ve sendika yöneticileri yemekte buluştu

Bölgeden incelemelerini tamamlayan Şatıroğlu, EÜAŞ personelleri ve sendika yöneticileri ile yemekte bir araya geldi.

Yemek sonrasında bir konuşma yapan EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Elbistan-Afşin bölgesinin, Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanmasındaki katkısına dikkat çekti.

EÜAŞ'ın tesislerini yerinde görmek ve çalışan personellerin sorun ve sıkıntılarını dinlemek için bölgeye geldiklerini ifade eden Şatıroğlu, "Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL Kömür İşletmesi’ni yerinde gördük. İşletmelerimizin yetkililerinden brifing aldık. Bu tesisler, bizim ve ülkemizin en önemli varlıkları. Bir kez daha geldik ve gördük ki çok devasa tesislere sahibiz. Çok büyük organizasyon var. Afşin-Elbistan bölgesi bir enerji üssü” şeklinde konuştu.

En büyük hedeflerinden birisinin yerli kömür kaynaklarını ülke ekonomisine kazandırmak olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Şatıroğlu, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak Bey, son 1 yıldan beri üzerinde durduğu ve hedefine koyduğunu 2 temel politika var. Bunlar da yerli ve yenilenebilir enerji. Yerli kaynaklar anlamında kömür sahalarımızı süratli bir şekilde ülke ekonomimize kazandırmamız gerekiyor. Bir dizi önlemler ve tedbirler alındı. Daha önce devlet marifetiyle yapılan ve son yıllardaki özelleştirmelerin ardından bu işin özel sektör eliyle yapılması ama yerli kaynaklarla yapılması konusunda bakanlığımızın çok ciddi bir hedefi var. Çayırhan sahası, Afyon-Konya sahası ve diğer sahalarımız devlet marifetiyle, EÜAŞ’ın katkılarıyla özel sektör yatırımcılarına bir yatırım imkanı doğurmuştur” ifadelerini kullandı.

Yerli kömüre yapılacak yatırımlarla hem sektörün önünün açılacağını hem de istihdam oluşturulacağını anlatan EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, mevcut santrallerin de rehabilitasyonuna önem vereceklerini ifade etti.

Şatıroğlu, şunları söyledi:

“Yerli kömürden elektrik üretme payımız yüzde 12-13’lerdeyken 2016 yılında yüzde 18’e yükseldi. Çok sevindirici bir haber. İnşallah EÜAŞ olarak bu kaynaklarımızı daha verimli ve etkin kullanmanın çabası içerisinde olacağız. Ülkemiz, önümüzdeki yıllarda şuanda yüzde 18 olan yerli kömürden elektrik üretme potansiyelimizi çok daha yükseklere çıkaracağız. Hem istihdam sağlayacağız. Hem kaynaklarımızı daha teknik kullanacağız, sektörü açacağız ve yerli elektrik üreten termik santrallerimizi inşa etmeye başlayacağız. Santrallerimizin rehabilitasyon ve bakım ihtiyaçları ortada. Bunları mümkün mertebe yapacağız.”

Şatıroğlu, konuşmasının ardından geçtiğimiz günlerde A Termik Santrali’nde çıkan yangında yaralanan işçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yemeğe, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Arif Şahin, Afşin Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdür Mustafa Has ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Atilla Dalbudak, Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ile Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri ve EÜAŞ personelleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi