Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), ihale hazırlık sürecinde olan Afşin-Elbistan C ve E Termik Santralleri’nin ruhsat sahası dışında kalan, soğutma suyu, kanal, yol ve diğer tesisler için acele kamulaştırma yapacak.
 “Bazı Taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılmasına İlişkin Karar” 3 Ocak 2013 tarihli ve 28517 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında, ‘Afşin-Elbistan Bölgesinde Linyit Kömürü Madenciliği ve Elektrik Üretimi Alanında İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Anlaşma’ imzalanırken, yatırımlar öncesinde santrallerin ruhsat sahası dışında kalan alanlardaki kamulaştırmalar için düğmeye basıldı.
Taraflar arasında imzalanan anlaşmanın hayata geçmesiyle birlikte Afşin-Elbistan bölgesinde toplam 10-12 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bu yatırımlarla bölgeden toplam 85 milyon ton/yıl kömür karşılığında da 45 milyar kWh/yıl enerji üretilmesi amaçlanıyor.
Afşin-Elbistan C, D, E ve G Santralleri hayata geçmeden, santrallere ulaşım, soğutma suyu ve diğer tesislerin yapımı için Bakanlar Kurulu Kararı ile acele kamulaştırma yapılacak.
3 Ocak 2013 tarihli ve 28517 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlan, “Bazı Taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılmasına İlişkin Karar” şöyle:
“Afşin-Elbistan bölgesinde bulunan ve ekli kroki ile koordinat listesinde sınırları gösterilen İR-2595 numaralı maden sahasında yürütülecek madencilik faaliyetleri, ihale hazırlık sürecindeki C ve E Termik Santralleri, ruhsat sahası dışında kalıp da santrallerin mütemmim cüzleri olan tesisler (soğutma suyu, kanal, yol gibi) ve ruhsat sahası içerisindeki diğer tesisler için ihtiyaç duyulacak taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırılmıştır.”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi