Hakan Topaktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Seçimlerine Adaylığını Açıkladı
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Topaktaş:
Esnafın sesini duyurabilmek için aday oldum”
 
Hakan Topaktaş, 11 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na başkan adayı olduğunu kaydetti. Başkan adayı Topaktaş yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.
Düzenlene yemekte konuşma yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş, 11 Ocak tarihinde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın seçimlerinde aday olduğunu belirterek, esnaflardan destek istedi.
Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Hakan Topaktaş, “Sevgili Afşinli esnaf ve sanatkâr arkadaşlar,  11 Ocak 2014 tarihinde  Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimleri yapılacak. Tabi ki bu bir hizmet etme yarışı. Bu yarış da amacı sadece Afşin’imize hizmet etmek için oluşturduğumuz yönetim kurulunu teşkil eden arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Sizde takdir edersiniz ki,  bir memleketin sivil toplum kuruluşları o memleketin sosyo kültürel ve demokratik şeffaf ticaretinin yapı taşıdır. Dolayısıyla, o taşlar ne kadar sağlam olursa o memleketin ayakta durması da bir o kadar sağlam olur.” dedi.
Mevcut Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı eleştiren Topaktaş, “Afşin’imizde de bizim esnaf odamız yaklaşık bin üye sayısıyla en büyük sivil tolum kuruluşudur. Ama ne yazık ki,  ne sosyal yönden nede ekonomik yönden esnaf ve sanatkârlarımızın ufkunu açacak hiç bir proje üretilmemiş nede bir projeye önderlik edilmiştir.” şeklinde konuştu.
-Esnafın sorunları yumak haline döndü, bu yumağı biz çözeriz”
 
 
Afşin esnafının bir çok sorunu olduğunu ve üretecekleri projeyle bu sorunları çözeceklerini ifade eden Topaktaş, “İlçemiz zaman içinde ekonomik yönden kendi içine kapanarak sorunlarına çözüm üretememiş ve de sorunlar bir yumak halinde büyümüştür. Biz bu aşamada inşallah üreteceğimiz projelerimizle bu sorun yumağının çözüm noktasını yakalayacağımıza inanıyoruz.
Esnaf ve sanatkârlarımızla daha yakın münasebetlerle soruları yerinde tespit edip hangi çözümleri ortaya koyacağımızı birlikte projelendireceğiz.” dedi.
 
-“Esnafın sesini duyurabilmek için aday oldum”
 
Afşin esnafının sesini duyurabilmek için aday olduğunu belirten Hakan Topaktaş, “Odamızı bu sessizliğinden kurtarmak için gücüne güç katmak için esnafımızın sesini duyurabilmek için, bu göreve talip oldum. 15 yıldır ticaret hayatının içindeyim ve sorunlarında farkındayım. Rabbim nasip eder ve esnaflarımızda layık görürse odamızı bulunduğu yerden layık olduğu yere getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. ”diye konuştu.
Topaktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Bu noktada bizler gönlümüzü yüreğimizi ortaya koyduk. Seçim çalışmanınız sürecinde bir çoğunuzla istişarelerde bulunduk ve bizlerin düşünceleriyle aynı doğrultuda olduğunu gördük artık Afşin esnafının doğruyu göreceğinden zerre kadarda şüphe etmiyorum. Bugünde burada seçim sürecini değerlendirmek ve inşallah sizlerin desteğini kazandığımız takdirde çok güzel hizmetlere imzamızı koyacağımızı taahhüt ediyoruz. Seçimimizin memleketimize hayırlı olmasını diliyor esnaf sanatkar arkadaşlarımdan desteklerini bekliyorum.”
 
Konuşmalar ardından program soru cevap şeklinde son buldu.
 
 
Editör: Haber Merkezi