Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafın kullandığı kredi faiz oranlarında indirim yapıldığını açıkladığını söyledi.
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanlar Ankara’da düzenlenen Esnaf Kredileri Bilgilendirme toplantısına katıldılar. Yapılan toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kredi faizlerini düşürüldüğünü açıkladı.
Konu hakkında açıklama yağan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, 1 Mayıs’tan itibaren esnafların Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin (TESKOMB) kefaletiyle Halkbank’tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini müjdelediğini belirtti.
Yaşar, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda düzenlediği Esnaf Bilgilendirme toplantısında esnafın kullandığı krediler için yeni faiz oranlarını açıkladı. Bir yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4'e, bir yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5'e çektiklerini, aradaki farkı yine hazinenin karşılayacağını ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi